Dramatisk seger mot Lödöse Nygård

Publicerad 16 september 2023 i Dam,Nyheter

Thelma Persson Welin blev stor matchhjälte när hon på tilläggstid gjorde 4–3 och säkrade tre nya poäng till Malmö FF.

Thelma Persson Welin.

Nyckelhändelser

1′ Avspark på Malmö Stadion.

4′ Lödöse Nygård tar ledning på straff.

11′ MÅL! Rebecka Holm kan enkelt rulla in kvitteringen efter ett fint anfall.

25′ MÅL! Anna Plantin rör sig skickligt i djupled innan hon får bollen. Anfallaren gör sedan inga misstag när hon i steget avslutar förbi motståndarmålvakten.

32′ Julia Cavander tvingas till en skicklig räddning efter att ett skott från Lödöse Nygård rör sig mot det mot det högra krysset.

50′ Amanda Kander slår en öppnande passning i djupet till Julia Welin. Anfallaren blir ensam med målvakten men en bra räddning hindrar Malmö FF från att utöka ledningen.

55′ Erica Persson Welin dribblar sig förbi flera försvarare innan hon testar avslut. Lödösemålvakten står för en imponerande enhandsräddning och tvingar ut bollen till hörna.

80′ Lödöse Nygård kvitterar.

85′ MÅL! Erica Persson Welin ger oss ledningen med ett hårt och välplacerat skott.

89′ Lödöse Nygård kvitterar igen.

90′ MÅL! Den här gången håller Thelma Persson Welin sig framme och placerar kyligt in 4–3!

Maxim Khalil efter matchen

– Jag tycker vi sätter oss i en onödig sits och inte riktigt lyckas implementera våran matchplan. Vi vet om att de är väldigt bra på fasta situationer, vi vet också att i det öppna spelet har de en skicklig spelare som är stark och snabb och går på alla bollar. Jag tycker inte vi lyckas hantera varken henne eller de fasta situationerna idag. Vi har i 19 omgångar klarat av att göra det sista målet som dödar matchen, det lyckas vi inte med idag och det är nära att kosta oss. Vi kan inte bränna så här många chanser. Tidigare har vi kanske bränt men ändå satt det där tredje eller fjärde målet så att luften går ur motståndarna. Det gjorde vi inte idag och istället kvitterar de till 2–2 och det höll på att ställa till det idag och det är sjukt onödigt.

– Det var klart skönt när Thelmas mål gick in. Det är alltid skönt med tre poäng men jag funderar mest på hur vi hamnar i det läget och det är lite där tankarna är nu. Jag tycker att vi är för bra för att hamna i sådana här situationer, det ska vi inte behöva.

mål

Malmö FF: Holm (11′) Plantin (25′) E. Persson Welin (86′) T. Persson Welin (90+1′)
Lödöse Nygård IK: Emilia Löfström (4′) Anna Siverbo (80′) Ellica Andersson (90′)