Dominant seger i återstarten

Publicerad 05 augusti 2023 i Dam,Nyheter

I den första tävlingsmatchen sedan uppehållet besegrades Örgryte IS med 6–1 på Valhalla IP.

Maxim Khalil efter matchen

– Vi har full kontroll, vi spelar precis som vi vill i den första halvleken fram till sista tredjedelen. Det känns som vi försöker kombinera oss hela vägen in i mål och det blir kanske lite mycket. Vi älskar bollinnehavet och vill ha det hela vägen in i mål istället för att vara lite mer distinkta och komma till avslut tidigare. Men överlag en bra insats i den första halvleken.

– Vi pratar i den andra halvleken om vad vi vill korrigera och hur vi vill göra det, framförallt i den sista tredjedelen, sedan är det kanske vår bästa insats. Vi fortsatte på det vi visade i matchen mot Eskilsminne innan uppehållet och visar hur skickliga vi är på att spela mellan dem, bakom dem, diagonalt och utanför dem. På alla sätt. Och att vi då lyckas kombinera den typen av fotboll med en fantastisk återerövring. I mångt och mycket var det här en klassinsats, det måste jag säga. En stor eloge till spelarna som tagit till sig detaljerna vi jobbat med. Det blir tydligt i framförallt triangelspelet idag, väldigt kul att se.

Mål

Örgryte IS: Johansson (81′)
Malmö FF: Mellouk (8′) Björklund (50′) E. Persson Welin (55′) Rolfsson (71′) Holm (79′ 90+2′)

Laguppställningen

Julia Cavander
Elin Björklund, Linnea Svensson, Beatrice Närhi, Agnes Mårtensson
Erica Persson Welin, Cornelia Lindgren (K), Sarah Mellouk
Melina Skarström, Julia Welin, Thelma Persson Welin

Ersättare: Linnea Hagberg, Lovisa Wifvesson, Petronella Winblad, Anna Welin, Rebecka Holm, Nova Rolfsson, Tilde Wahlgren

huvudpartners

officiella partners