DM-framgångar för P14 och P16

Publicerad 07 september 2009

I helgen spelades DM-finaler för både pojkar och flickor på Ängelholms IP i klasserna P14, P16, F14 och F16. MFF stod som segrare i båda pojkklasserna.

P16 – Malmö FF – Ängelholms FF 2-0 (2-0)

Målskyttar: Philipe Toth-Andersson och Kristoffer Jeppson

MFF:s P16-lag gjorde ingen jättematch i finalen mot Ängelholms FF. Trots det var segern aldrig direkt hotad. Det var spel mot ÄFF:s mål i stort sett hela matchen med när ledningen inte är större än två mål så kan det räcka med ett slumpmål för att det ska vända. ”Tyvärr var kanske några av våra spelare lite för bekväma och tog inte jobbet fullt ut”, säger Anders Palmér, lagets tränare.

P14 – Malmö FF – Helsingborgs IF 2-1 (Efter förlängning) 1-1 (0-0) efter full tid

Målskyttar: Simon Lydén och Eric Undhammar

Malmöspelarna verkade lite tagna av stundens allvar i DM-finalens inledning. ”Det var den första DM-finalen för killarna och nerverna var sannolikt lite utanpå kläderna i början”, säger Hans Zielinski, lagets tränare. HIF tog också ledningen i matchen. Men MFF jobbade sig tillbaka och Simon Lydén kvitterade med en kylig lobb. Matchen gick till förlängning där Eric Undhammar kunde trycka in segermålet i en lite tilltrasslad situation i straffområdet. Efter ledningsmålet höll MFF:arna tryggt i bollen och HIF tilläts inte skapa särskilt mycket kvitteringschanser.

Hemsidan gratulerar båda lagen till framgångarna i DM.

FOTO: SKÅNES FF

P10, P11 och P12 Malmö-mästare
I helgen har även våra yngre pojklag spelat finaler, dock i MM. Det blev idel segrar och även dessa lag förtjänar ett grattis!