Djurgårdens IF – Malmö FF 3–1

Publicerad 28 september 2016 i Matches

Första förlusten i Allsvenskan på över fyra månader när MFF föll borta mot Djurgårdens IF.

Inledningen i bortamatchen mot Djurgårdens IF blev den sämst tänkbara när Magnus Eriksson i den sjunde minuten slog en frispark som studsade på en spelare och vidare in i mål. Inte ens tio minuter senare sprang sig Michael Olunga fri och gjorde 2-0. Strax därpå kom ett hoppingivande reduceringsmål. Ett misslyckat skottförsök från Yotún gav läge för Eikrem som prickade in 1-2.

Målet tog spelmässigt in MFF i matchen men farliga chanser fortsatte komma åt båda håll – bland annat fick Wiland rusa ut och täcka ett friläge från Mathias Ranégie och i andra änden var ett stenhårt volleyskott från Yotún nära att gå i mål.

Andra halvleks inledning präglades av att MFF flyttade upp positionerna med påföljden att Djurgårdens IF kunde hota i kontringar. Efter ett bolltapp på mittplan gav det också utdelning för hemmalaget. 1-3 kom genom tidigare målskytten Olunga. Trots ett massivt övertag i bollinnehavet (64%-36%) hade MFF svårt att skapa klara målchanser mot ett uppoffrande försvar.

Matchen blev den första allsvenska förlusten på över fyra månader.

Allan Kuhn efter matchen
Djurgården gör en bra match. Men vi bjuder tyvärr in dem. Första målet är oflyt för oss. Det andra bjuder vi på. Men vi kommer tillbaka och har en bra känsla i paus. 3-1-målet dräper oss och efter det är det svårt att få något med oss hem.