Djurdjic inför Celtic FC: ”Måste vara aggressiva”

Publicerad 17 augusti 2015 i Nyheter

MFF:s nye anfallare Nikola Djurdjic är en av kuggarna i 18-mannatruppen som reser till Glasgow under tisdagen. Han ser fram emot en tuff utmaning mot Celtic FC. – Matchen avgörs i duellerna, säger han.

Imorgon tisdag lyfter planet som tar MFF till Glasgow och mötet mot Celtic FC i play-off till Champions League. Ombord sitter Nikola Djurdjic som tror att han kommer att få ta fler dueller än vanligt eftersom Markus Rosenberg är avstängd och inte spelar.

– Det är en del av jobbet och det kommer att bli skoj. Givetvis kommer jag få stöd från resten av laget där uppe också, säger Nikola Djurdjic.

Han har stött på Celtic FC flera gånger tidigare och känner till hur de spelar. Det kommer att bli en fysisk och tuff match, tror han.

– De har ett bra lag och är tuffa att möta, särskilt på Celtic Park. Vi måste gå in med en tuff mentalitet och vara aggressiva. Det sitter i huvudet. Matchen kommer att avgöras av hur många dueller vi vinner.

För Malmö FF återstår nu två play-off-matcher i kvalet till Champions League. Det är en tuff uppgift men det känns att det är nära, menar Nikola Djurdjic.

– Det är spännande. Man kommer att höra Champions League-hymnen innan matchen och det är frestande. Det är bara ett steg kvar men det är ett stort sådant. Vi behöver spela som ett riktigt lag.

– Jag har också hört att det kommer många MFF-supportrar till matchen. Det är imponerande. Vi kommer att behöva deras hjälp, säger Nikola Djurdjic.

Den serbiska anfallaren fick för övrigt sitt visum i fredags och är redo för ett eventuellt återbesök på de brittiska öarna.

– Det gäller i sex månader så jag behöver inte ansöka om ett nytt när vi spelar mot Chelsea sen, säger han och skrattar.

Truppen som reser till Glasgow:

Målvakter: Johan Wiland, Fredrik Andersson.

Försvarare: Anton Tinnerholm, Andreas Vindheim, Rasmus Bengtsson, Kári Árnason, Felipe Carvalho, Yoshimar Yotún, Pa Konate.

Mittfältare: Vladimir Rodic, Magnus Wolff Eikrem, Oscar Lewicki, Erdal Rakip, Tobias Sana, Guillermo Molins.

Anfallare: Agon Mehmeti, Nikola Djurdjic, Jo Inge Berget.

Följer med men är utanför spel: Enock Kofi Adu, Markus Rosenberg.

huvudpartners

officiella partners