”Det rätta valet för mig var Malmö FF”

Publicerad 22 juli 2022 i Herr,Nyheter

Vår nya anfallare berättar i sin första intervju om varför han valde Malmö, vad han tänker bidra med och betydelsen av MFF-supportrarna. 

Malmö FF:s nya nummer 33

Välkommen till Malmö FF! Hur känns det att ha skrivit på för klubben?

– Det känns riktigt bra för Malmö är en storklubb i Sverige. Vi pratade tillsammans om klubbens plan och vad som är nästa steg. Jag hade några andra erbjudanden men det rätta valet för mig var Malmö FF. Att komma hit till Malmö blir också bra för nu jag kan vara nära min fyraåriga-dotter hela tiden och det är jag tacksam över. 

Den allsvenska publiken känner igen dig sen din tid i Djurgårdens IF där du vann allsvenskan och skytteligan. Men hur skulle du beskriva dig själv som spelare? 

– Jag vet mina kvaliteter vilket är att ta mig bakom försvarslinjerna för att göra mål. Jag är en snabb och teknisk spelare som gör det som krävs för att vinna. Jag tycker även om att försvara och komma ner i defensiven. Alla i Sverige vet vad jag kan offensivt eftersom jag är en målskytt. 

Kontraktslängden är på 3,5 år. Vad hoppas du att uppnå på den tiden?

– Det viktigaste är att jag ska fortsätta vara mig själv, men samtidigt göra det bästa för laget och mina lagkamrater. Därför är mitt fokus på att göra det jag kan för Malmö FF, vilket är att visa upp mina kvaliteter. Det är vad klubben har värvat in mig för.

Du kommer att spela med stora namn på anfallslinjen med Isaac Kiese Thelin och Ola Tovionen. Ser du framemot att spela med dem?

– När man pratar om Ola är det en bra anfallare som har spelat för landslaget. Samma sak gäller med Isaac som också är en spelare av hög kvalité. Jag kan lära mig saker av dem. Det blir även bra för mig för att jag kan se upp till dem och de kan hjälpa mig att känna mig hemma här i Malmö FF. Tillsammans är det viktigaste att vi tre gör vårt bästa för MFF. 

Du anländer mitt under säsongen. Vad vill du bidra med till laget nu? 

– Det första jag vill göra nu är att börja träna med laget och bli matchredo. Jag tror att vi tillsammans kan klättra upp i tabellen. Så nu ska vi se till att vi konkurrera om titeln. Jag kan säga det redan nu att vi kommer vara i toppen av tabellen när säsongen är över. 

Vi befinner oss också mitt under ett europakval i nuläget. Hur mycket ser du framemot att spela i en europeisk tävling? 

– Att spela ute i Europa har varit en dröm för mig. Innan jag avslutar min fotbollskarriär har jag alltid velat spela i en europeisk tävling. Nu ser jag framemot att få spela med mitt lag och förhoppningsvis kan jag hjälpa till så att vi kvalificera oss vidare till Champions League. Det är även en stor heder att göra min familj och mitt land stolt för jag är en av få från Sierra Leone som kan få spela i ett europeiskt kval. 

Det finns en vinnarmentalitet här i Malmö FF. Hur ska du se till att passa in i kulturen som finns här i MFF? 

– Frågar du vemsomhelst från någon av lagen jag har spelat i kan de säga att jag hatar att förlora. Det gör att mentaliteten här i Malmö FF passar mig för jag är en krigare som ger allt på planen. Jag måste ge all min energi och kraft tillbaka till klubben för det förtroendet jag har fått. 

Har du några ord som du vill säga till våra fantastiska supportrar?

– Jag vill säga till dem att jag är här och tänker göra skillnad. Jag vill att vi ska ha framgångar och jag vill ge glädje till våra supportrar. Så jag ska göra mitt bästa på planen för dem. Utan supportrarna finns det inget Malmö FF för de är grunden av klubben. Jag ser framemot att äntligen få träffa dem och att vi få fira framgångar tillsammans i framtiden. 

huvudpartners

officiella partners