Det är dags för vissa supportrar att välja sida nu.

Publicerad 08 april 2004

På Söderstadion vecklade en mindre grupp på MFF:s sektion ut en banderoll vars innehåll var sällsynt osmakligt och kränkande. Malmö FF tar självklart starkt avstånd från banderollen. Att bråka, uppvigla och håna motståndare är ingenting Malmö FF eller fotbollen står för.

Att tvingas använda mesta delen av tiden till att diskutera, utreda och be om ursäkt för osmakliga tilltag som ett fåtal personer gör sig skyldiga till känns både sorgligt och frustrerande. Med tanke på de reaktioner vi fått från medlemmar och supportrar så vet vi att alla står bakom oss när det gäller att med kraft ta tag i dessa problem som inte hör hemma kring matcherna.

I samband med matchen framförde både Malmö FF och MFF Support sina ursäkter till Hammarby, men vi nöjer oss givetvis inte med det. Vi har påbörjat processen att med kraft ta tag i problemen och kommer att stänga av de inblandade.

Fler avstängningar väntar:
Malmö FF har sedan tidigare tre personer som är avstängda från matcherna. Ytterligare ett par personer, som nu är föremål för närmare undersökning, kommer att stängas av i avvaktan på att undersökningen blir klar.

Malmö FF uppmanar de personer som stod bakom banderollen på Söderstadion att ha kurage nog att självmant kontakta Malmö FF. Vi förväntar oss att ni ber Hammarby IF och de skändade personernas familjer om ursäkt.

Malmö FF uppmanar också all vår publik att inte acceptera att ett fåtal personer förstör för den stora majoriteten. Hjälp oss att få bort de här tendenserna genom att tydligt ta avstånd ifrån dem.

Dags att välja sida
Det är i synnerhet dags för vissa supportrar i gränslandet att välja sida. Antingen är ni för Malmö FF och fotbollen eller emot oss. Valet är ert, men personer som sympatiserar med våld och kränkningar hör inte hemma på Malmö FF:s matcher.

Vissa förmåner som supportrarna haft kommer att plockas bort med omedelbar verkan. Exempelvis får man inte tillgång till arenan innan övrig publik för att undvika att pyroteknik och olämpliga flaggor och banderoller kommer in. Dessutom ska samtliga flaggor och banderoller visas upp vid insläppet och godkännas innan de får tas in på arenan.

För dialog med MFF Support:
Malmö FF:s kommunikation med supportrar kommer även i fortsättningen att ske med MFF Support, vår officiella men fristående supporterklubb. Eventuella övriga mindre supportergrupperingar får däremot gå via MFF Support om de vill framföra sina åsikter till föreningen.

Malmö FF har stort förtroende för MFF Support, dess styrelse och dess arbete. Vi vet att MFF Support delar våra värderingar och tar klart avstånd från alla tendenser till våld, rasism och andra övertramp.

Glöm inte bort det positiva:
Låt oss sedan avslutningsvis inte i bedrövelsen glömma att den överväldigande majoriteten av Malmö FF:s supportrar på Söderstadion uppträder och stödjer laget på ett positivt sätt, värdigt en MFF-supporter. Att fler än 1800 personer kommer till en match 65 mil bort är oerhört glädjande.

Malmö Fotbollförening