Derbyseger inför rekordpublik

Publicerad 25 juni 2023 i Dam,Nyheter

MFF besegrade FC Rosengård 1917 med 2–0 inför årets största publik inom skånsk damfotboll.

Thelma Persson Welin byttes in och utökade MFF:s ledning i den andra halvleken.

Nyckelhändelser

Minut 1: Avspark i derbyt mot FC Rosengård 1917.

Minut 15: En jämn första kvart på Eleda Stadion utan några farliga målchanser. En hörna från höger är vår bästa chans under matchens inledning.

Minut 18: MÅL! Återigen får vi utdelning efter en fast situation. Gunnarssons hörna är perfekt slagen och efter lite närkampspel i målgården kan Anna Plantin trycka in vårt ledningsmål från nära håll!

Minut 36: Högt och aggressivt försvarsspel från MFF-spelarna leder till en bra möjlighet för Sarah Mellouk. Men avslutet från mittfältaren går över ribban.

Minut 46: Domaren blåser av den första halvleken med ställningen 1–0.

Minut 54: Målskytten Plantin dribblar bort flera spelare runt straffområdeskanten och får iväg ett avslut med vänsterfoten som går strax utanför.

Minut 59: MÅL! Nyinbytte Thelma Persson Welin gör 2–0 efter att ha dribblat bort en FCR-spelare och lagt upp bollen i taket från snäv vinkel.

Minut 78: Full MFF-kontroll när matchklockan närmar sig 80. Gästerna från Rosengård har svårt att ta sig in i offensiv planhalva och etablera anfallsspel.

Minut 90: Matchen är slut och MFF tar hem derbyt med 2–0 inför rekordpubliken 2272 åskådare!

Maxim Khalil efter matchen

– Riktigt kul. De här matcherna handlar inte så mycket om vem som har de bästa spelarna. Det är så mycket runtomkring. Det är stort för alla och det gäller att hantera pressen. Det tycker jag att vi gör förutom första femton minuterna. Vi får lära oss att hantera det. Men sen är det totaldominans. Vi skapar massor chanser och är framåtlutade. Rosengård är skickliga och välskolade men det är en välförtjänt seger.

– Det är fortfarande en tuff serie men vi har hittat en bra nivå och jobbar för varandra och för Malmö FF. Men vi har också vässat till vårt spel. Många lag vi möter säger att de gör sin sämsta match mot oss. Det är ingen slump. Nu ska vi bibehålla skärpan varje match.

MÅL

Malmö FF: Plantin (18′), T. Persson Welin (59′)
FC Rosengård 1917:

Laguppställning

Linnea Hagberg
Elin Björklund, Linnea Svensson, Beatrice Närhi (82 Wifvesson), Madeleine Hejde (72 Mårtensson)
Erica Persson Welin (72 Winblad), Amanda Kander, Sarah Mellouk
Julia Welin (56 T. Persson Welin), Anna Plantin, Malin Gunnarsson (82 Skarström)

Ersättare: Julia Cavander, Lovisa Wifvesson, Agnes Mårtensson, Petronella Winblad, Rebecka Holm, Melina Skarström, Thelma Persson Welin

huvudpartners

officiella partners