Derbydags!

Publicerad 28 juli 2002

Spänd, förväntansfull och optimistisk. Så beskriver Tom Prahl stämningen i MFF-lägret inför den stundande derbydrabbningen. I det nominerade blå manskapet gör Olof Persson comeback.

Efter en välbesökt – hundratalet personer – söndagsträning formulerar Tom Prahl stämningen i truppen inför skånederbyt och toppfajten i allsvenskan mot Landskrona BoIS.
– Vi är spända. Men också förväntansfulla och optimistiska. Vi vill ta revansch för förlusten mot Sundsvall och se till att vi fortsätter vinna hemma. Efter att ha haft en rad lag hemma som vi förväntats vinna över kommer nu flera starkare lag på besök – efter BoIS HIF, AIK, Göteborg och Hammarby. Sedan vill vi också efter bortavinsten mot HIF skapa en god derbytrend och vinna den skånska interntabellen.

Och hur känns det att uppträda inför ett – med till visshet gränsande sannolikhet – fullsatt Stadion?
– Det är naturligtvis något alla spelare och ledare tycker är väldigt inspirerande. Jag har själv aldrig spelat inför så mycket folk i Sverige. Jag hoppas folk kommer att gå hem och vara nöjda efter att ha sett en bra match, som det förstås hade varit fint om vi kunnat vinna. Då skulle vi växa ytterligare inför fortsättningen.

Att Stadion spikas till sista plats beror åtminstone delvis på den fantastiska matchen mot IFK Göteborg i tisdags. 4-0 på Ullevi – då får man räkna med att det börjar tisslas om MFF som guldkandidat.
– Ligger vi där vi ligger när det återstår tre fyra omgångar, då kan det vara dags, men inte nu. Nu siktar vi på att hålla ställningarna fram till dess att serien vänder. Tar vi sex poäng på de två matcherna som är kvar är det jättebra, tar vi tre är det okej, och tar vi inga tror jag nog att guldsnacket tystnar igen.

Tom Prahl har nominerat följande trupp:

Målvakter: Lee Baxter, Mattias Asper.
Försvarare: Gudmundur Mete, Jussi Nuorela, Jörgen Ohlsson, Mikael Roth, Olof Persson.
Mittfältare: Erik Johansson, Hans Mattisson, Brian Steen Nielsen, Peter Sörensen, Joseph Elanga.
Anfallare: Niklas Skoog, Andreas Yngvesson, Peter Ijeh, Mats Lilienberg.

Jörgen Ohlsson och Brian Steen Nielsen hade bägge skadekänning i veckan, men deltog i söndagspasset och är fit for fight. Daniel Majstorovic är avstängd, vilket banar vägen för Olof Persson att comebacka i himmelsblå mundering. Matias Concha är ännu skadad efter sundsvallsmatchen.

En fördel för MFF BoIS efter några knackiga resultat ser ut att vara på väg in i en svacka?
– Det tror jag inte. BoIS har tappat på hemmaplan, för att deras spel passar bättre på bortaplan. Där är de duktiga på att ställa om snabbt och kontra. Och det är ju vi också. På sätt och vis är vi två lag med ganska lika spelstil. Matchen kommer att avgöras i backlinjen; det lag som släpper till minst vinner.

Har du själv något derbyminne förknippat med MFF och BoIS, kanske från någon av sjuttiotalets drabbningar?
– Ja, jag har för mig att jag under tiden jag gjorde militärtjänst i Revinge -72 åkte in till Landskrona och såg en match. Hur det gick kommer jag inte ihåg, men jag minns Claes Cronqvist med nerrullade strumpor.

/Tobias Christoffersson