Den duktige U-21 landslagsmålvakten Johan Dahlin är klar för MFF.

Publicerad 08 juli 2009

Han kommer närmast från Osloklubben Lyn. Det återstår en del pappersarbete men om allt går som planerat anländer han redan denna vecka. Johan Dahlin flyttade till Lyn redan som 18-åring. Under sin tid där har han etablerat sig som förstaval i Tommy Söderbergs U-21 landslag och stod för ett antal gedigna insatser under EM. Nu fortsätter hans karriär i Himmelsblått.

– Det ska bli fantastiskt kul. Jag har fina minnen från EM-matcherna på den nya arenan och jag ser verkligen fram emot den här utmaningen, säger Johan Dahlin. Dahlin som också representerade A-landslaget i vintras har varit omgärdad av rykten under våren och har knutits ihop med ett flertal klubbar. Men till slut valde han alltså MFF.

– Malmö är den klubb i Sverige som jag anser ha störst potential och det känns inspirerande över att vara med i deras satsning, fortsätter Dahlin. Johan Dahlin är född 1986. Är 190 cm lång och har spelat 1 A-landslandskamp samt 24 U-21 landskamper.

–  Vi är mycket glada över att kunna knyta Johan till oss. Han är en tongivande spelare i U-21 landslaget och trots att han är ganska ung har han stor rutin och besitter redan värdefulla erfarenheter, säger Roland Nilsson, MFFs tränare.
Även om affären har gått relativt snabbt är det ingen ny bekantskap för MFF.

–  Vi har sonderat marknaden sen vi fick de första indikationer på att det inte skulle bli förlängt med Jonas Sandqvist, säger Hasse Borg. Johan har ju varit med i olika landslagssammanhang en längre tid och det är en spelare vi känner till väl. Därför var det inga problem att fatta snabba beslut, berättar MFFs sportchef.