Den årliga akademiturneringen

Publicerad 02 juni 2023 i MFF i Samhället,Nyheter

Förra veckan arrangerades Malmö FF:s årliga akademiturnering. Nästan 400 sjundeklassare från MFF:s akademier kom till Stadionområdet för att spela en sista turnering innan sommarlovet.
– Det blev en jättebra dag, säger Jörgen Ohlsson en av ledarna för skolakademierna på Malmö FF.

Eleverna från MFF:s akademier runt om i Skåne delades upp i blandade lag under turneringen. Syftet med det är att de olika eleverna ska få lära känna varandra på och utanför planen.

– Att komma in här på Stadionområdet, spela lite fotboll med vänner och lära känna nya kompisar. Det är väl egentligen den största anledningen till att vi har den här turneringen, säger Jörgen Ohlsson.

Den årliga turneringen är också ett givande inslag för ledarna, berättar han. Utöver att vissa tränare kan identifiera spelare och se ifall de är intressanta för Malmö FF – är det också ett bra tillfälle för ledarna att ta del av varandras kunskaper och utbyta ideér.

– Det är jättevärdefullt.

Årets upplaga av turneringen blev lyckad och uppskattad av såväl ledare som elever.

– Det blev en jättebra dag. Den första förutsättningen är ju att det är bra väder och det har vi haft tur med hittills, vi har haft ett molnigt år men annars har vi alltid haft sol. Då blir allt mycket lättare. Det var perfekt spelväder, men vi ledare hade kanske kunnat önska några grader till, säger Jörgen Ohlsson och ler.

Malmö FF önskar samtliga elever ett härligt sommarlov och alla avslutningsklasser ett stort lycka till i framtiden!

huvudpartners

officiella partners