Den 24 maj 2014 ska hjulen rulla i hela Malmö

Publicerad 28 mars 2014

Malmö FFs VD, Per Nilsson, Renata Chlumska, Malmögirots projektansvarig Mats Nilsson och Billy Ydefjäll ifrån Barncancerfonden.

Malmögirot är ett motionslopp på cykel som Malmö FF arrangerar tillsammans med Kvällsposten. Det kommer finnas två olika sträckor, en 10 mils sträcka för proffs och elitmotionärer och en 5 mils sträcka för den som vill ha en kul utmaning och testa sin förmåga.

– Vi har länge pratat om hur vi ska kunna bredda vår verksamhet. Fotbollen är vår bas men Malmö FF är så mycket mer än bara en fotbollsförening. Vi jobbar med många sociala projekt, vi har startat upp en arbetsakademi där vi ska hjälpa arbetssökande få jobb och nu vill vi jobba med folkhälsan genom Malmögirot. Vi har länge jobbat efter ”Tillsammans får vi ett bättre Malmö”, och Malmögirot är ett steg i rätt riktning, säger Malmö FFs VD Per Nilsson.

Malmögirot kommer att gå över två distanser:

Malmögirot 10 mil
Ett giro för proffs och elitmotionärer som går igenom hela Malmö och ut på den skånska landsbygden. Ett giro för den som vill tävla mot andra och mot sig själv, med professionell tidtagning och servicestationer längst sträckan.

Malmögirot 5 mil
Motionsloppet är för alla som vill utmana sig själv och samtidigt vara med i en folkfest. Här cyklar vi för hälsan och för att uppleva staden på ett nytt sätt. Vi ser framför oss ett bubblande Malmö som har kul på hjul.
Längst sträckan kommer det finnas upplevelser som ger en extra kick i form av musik och trevliga stopp för att få något i sig.

Barngirot och trehjulingsgirot
Under gårdagens presskonferens presenterades även barnens chans att delta i festligheterna. Barngirot är 4km långt och är en spännande cykeltur med erfarna ledare.
Barngirot gör hela Malmögirot till en kul familjeaktivitet.

Såklart ska de allra minsta få vara med. Ett kul trehjulingsgiro mitt i festligheterna runt stadionområdet. För den som inte har en trehjuling går det bra att låna en.

Ambassadörer i de olika stadsdelarna

– Malmögirot kommer att gå igenom Malmös alla stadsdelar där vi valt ut en ambassadör för varje område. Vi har märkt att många malmöiter inte varit runt i alla stadens delar och just detta vill vi visa upp där varje ambassadör blir stadsdelens ansikte utåt, säger Mats Nilsson projektansvarig för Malmögirot och fortsätter:
– Tareq Taylor är ambassadör för Rosengård där han brinner för att vissa upp stadsdelens myllrande kultur och idag presenterade vi Renata Chlumska som är född och uppvuxen på Möllevången.

”Nu höjer vi priset”
Varje person som anmäler sig till loppet har möjlighet att skänka 50 kronor till Barncancerfonden. För varje person som skänker pengar kommer Malmögirot även skänka samma summa.

Läs mer om Malmögirot