Delad pott på Strandvallen

Publicerad 18 maj 2013

Malmö FF och Mjällby AIF fick idag delad pott när lagen spelade 2-2 inför ett välbesökt Strandvallen. Malmö FF började bäst och var det bättre laget i den första halvleken med ett större bollinnehav men kom aldrig till de riktigt heta målchanserna. Mjällby spelade kompakt i sitt försvarsspel och flyttade snabbt upp i banan så fort det gavs tillfälle som i den 43 minuten då MAF transporterade bollen snabbt längs MFFs vänsterkant innan den snabbt spelades in i straffområdet och till Hendersons fötter som kunde trycka in 1-0 till hemmalaget.

Den andra halvleken var betydligt jämnare och det var först med Simon Kroons intåg på banan som MFF kunde komma med i målprotokollet. Efter en tilltrasslad situation var Kroon siste man att trycka in bollen och 1-1 i nätmaskorna.

Glädjen varade inte länge förrän Mjällby återigen hade tagit ledningen efter att ha sparkat både boll och Johan Dahlin in i mål.

MFF fick återigen mobilisera sig för att jaga en kvittering och i den 82:a matchminuten blev Tokelo Rantie nerdragen i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Magnus Eriksson stegade upp och placerade säkert in 2-2.

I slutminuterna bjöds publiken på riktig Hawaaiifotboll då båda lagen satsade allt för att ta hem tre poäng men resultatet stannade vid 2-2 när domaren blåste av.

– Jag tycker att spelarna kämpar på och visar en styrka de sista 20 minuterna, både mentalt och fysiskt. Vi kommer i underläge två gånger trots att vi för matchen. Det känns som att vi ändå är på rätt väg så det är bara att jobba vidare, berättar Rikard Norling efter matchen.

– När de gör sitt 2-1 så tror man inte riktigt att det är sant. Men så är det i fotboll, ibland vill det sig så. Bollen rullar längs Johans rygg och mellan benen kändes det som. Det är slumpen på något sätt. Bollen ville bara in på något märkligt sätt. Att vi kan resa oss, återigen, efter det är riktigt starkt.