Därför avbröts onsdagens match

Publicerad 27 april 2016 i Nyheter

Under onsdagens match mellan IFK Göteborg och Malmö FF kastades det under den andra halvleken in ett knallskott som landade i närheten av linjedomaren och precis under Malmö FF:s Tobias Sana som värmde upp längs den ena långsidan. Direkt efter smällen beordrade domaren, Jonas Eriksson, samtliga spelare av planen och efter ett säkerhetsmöte bestämdes att matchen skulle avbrytas.

Efter att domaren och säkerhetspersonal kommit fram till att matchen skulle avbrytas kallade Pelle Höög, matchdelegat, till en snabb presskonferens tillsammans med matchens domare Jonas Eriksson och MFF:s sportchef Daniel Andersson samt IFK Göteborgs sportchef Mats Gren.

– Vi har en situation i den 77:e minuten när jag uppfattar att det kastas in ett knallskott bakom min assisterande domare, Mathias Klasenius och jag ser en spelare huka sig ner. Jag frågar min kollega hur det är med honom, men får inget svar. Jag blåser av och tar in alla spelare. Vi är helt överens om att vi ska ha ett matchmöte. När jag kommer in i mitt domarrum så ska jag kolla till mina killar och Mathias är chockad,  gråter och det är svårt att få kontakt – han är inte alls närvarande, säger matchens domare, Jonas Eriksson och fortsätter:

– Därefter går vi in och har säkerhetsmötet där vi diskuterar för att hitta lösningar på det hela. Mathias känner sig inte trygg att gå ut i den arbetsmiljön, vilket jag fullt stöttar. Vi går ändå in i matchmötet med en ambition om att hitta en lösning om att kanske tömma en del av läktaren, eller tömma hela arenan. Jag frågar Mathias om det är ett alternativ men han mår inte tillräckligt bra, berättar Eriksson och fortsätter:

– Till detta har vi en spelare som vi sett huka ihop och han hade nog haft svårt att prestera som han skulle gjort i normala fall om han blivit inbytt. Vi försökte hitta en lösning men hittade tyvärr ingen och därför fick vi avbryta matchen, säger Eriksson.

Klubbarnas bägge sportchefer kände sig förtvivlade över vad som hänt.

– Vi har en fantastisk Allsvenskan med bra spel och fin publik. Året har börjat bra och så händer en sån här sak när är ett rötägg ska förstöra. Vi stödjer beslutet att avsluta matchen, säger Malmö FF:s sportchef, Daniel Andersson.

– Det är tragiskt att en person ska få förstöra en match. Vi ifrån IFK Göteborgs sida utgår att det är någon ifrån våra supportrar som gjort detta och vi kan bara be om ursäkt. Vi är väldigt ledsna att detta ska ske, säger Mats Gren.

Ärendet kommer nu att gå till Disciplinnämnden som bestämmer hur utfallet ska bli.

– Jag kommer att anmäla det jag sett till Disciplinnämnden och sen kommer Jonas Eriksson i sin tur även göra sina anmälan, säger matchdelegatet Pelle Höög.

Tobias Sana var skärrad efter händelsen och hans öron ringde.

huvudpartners

officiella partners