Dardan sköt MFF vidare i cupen

Publicerad 05 maj 2010

MFF är vidare i cupen – men det satt väldigt långt inne. Med endast minuten kvar till straffsparksavgörande lyckades MFF betvinga Syrianska, och det var A-lagsdebutanten Dardan Rexhepi som gjorde matchens enda mål!

En match, ett skott, ett mål. Dardan Rexhepi har – så här långt – ett mycket snyggt facit som A-lagsspelare i Malmö FF.

Med Edward Ofere skadad lyfte juniorlagets målkung upp i A-truppen för en månad sedan. Två matcher har han värmt allsvensk bänk, men med halvtimmen kvar av den då ännu mållösa cupmatchen mot Syrianska bytte Roland Nilsson in Dardan, som tog plats på topp.

Han syntes inte så värst mycket under den återstående halvitmmen av ordinarie speltid, men det gjorde inte så många andra MFF:are heller; det blev en seg, rätt svår match för de himmelsblå.

Men för en målskytt gäller det att vara där när läget kommer – och läget kom, i den 119:e minuten av matchen! Joseph Elanga satte en rapp markpass in i straffområdet, där Dardan tog emot, vände bort sin back och tryckte in bollen förbi målvakten. Starkt, snyggt – och avgörande.

MFF är alltså vidare i cupen, med ett nödrop om man så vill, efter 1-0 över Syrianska.

Grattis till avancemanget, men framför allt – grattis till Dardan för en minnesvärd debut.