Daniel: Vi behöver samla trupperna

Publicerad 26 juni 2011

Rikard Norling och Daniel Andersson efter matchen.

Det blev inget minnesvärt besök på Gamla Ullevi för MFF söndan efter midsommar. Gais vann och vann totalt sett helt rättvist, med 2-0. Gais tog ledningen redan efter drygt en och en halv minut, och utökade den med kvarten kvar. MFF hade sina stunder i matchen, men de var förhållandevis lätträknade, och när de väl behövdes fortsatte de där små marginalerna att gäcka rätt sida ur himmelsblått perspektiv.

– Vi börjar… sisådär. Vi får ett tidigt mål emot oss, och det är något vi får jobba med resten av matchen. Jag tycker ändå att vi gör det okej över första halvlek; vi skapar chanser. Vi släpper i och för sig till några också, men vi borde peta in någon boll, sa Rikard Norling efter matchen.

MFF-tränaren fortsatte:
– I andra halvlek upplever jag det som att vi börjar få grepp om Gais, men så åker vi på en utvisning och en till – och emellan dem gör Gais 2-0. Då blir det förstås svårt. Men jag tycker att spelarna sista delen av matchen fightas hårt för klubben och för att jobba igenom matchen på ett trovärdigt sätt

Skadeläget i truppen banade väg för en plats i startelvan för Simon Kroon, som spelade högeryttermittfältare i 65 minuter, innan han tvingades byta med kramp. Och han gjorde allsvensk debut från start med den äran.
– Jag tycker Simon Kroon gör en jättefin debut från start, i en svår match. Speciellt som han började med en spelvändning emot sig, men efter det ändå hämtade mod, han försökte dyrka upp och var igenom någon gång, sa Rikard Norling om Simons insats.

En insats i matchen som medgav utrymme för diskussion såväl under som efter matchen var domarens. Två utvisningar för MFF i andra halvlek – Daniel Andersson och Wilton Figueiredo. Rikard Norling undandrog sig alltför kritiska yttranden.
– Vi har så mycket att hantera själv innan vi kan börja och titta på domarens insats. Ibland träffar en sko fel, och ibland domaren… sa han med möjlig ironi angående den mycket höga spark som satte Daniel Larssons ögonbryn i blödning i första halvlek utan någon som helst åtgärd från domaren.

Lagkapten Daniel Andersson var själv tveksam till den frilägesutvisning han drabbades av i andra halvlek, i en löpduell med Wanderson.
– Var det kroppskontakt så var det väldigt väldigt lite. Jag gör allt jag kan för att inte röra honom; jag ser att han kommer och försöker bromsa allt jag kan. Fast jag undrar om det är friläge. Han petar bollen i sidled medan jag rör mig hemåt, sade Daniel.
– Hursomhelst är det oerhört tråkigt, för vi höll på att komma tillbaka i matchen. Det förstör ju allt, det är ledsamt.

Nu lämnar ni en intensiv matchperiod, fyra matcher på tolv dagar. Hur är känslan?
– Att vi inte riktigt har fått det att funka, det är en mix av dåligt självförtroende, hård matchning och stor ruljans i laget. Vi har fått pussla och pussla från match till match, och det krävs att man bygger på kontinuitet. Nu behöver vi samla trupperna så vi kan skapa lite trygghet i laget och börja vinna igen.

Tobias Christoffersson