Daniel Andersson om MFF:s grupp i Champions League

Publicerad 27 augusti 2015 i Nyheter

Malmö FF ställs mot Paris Saint Germain, Real Madrid och Shakhtar Donetsk. Sportchef Daniel Andersson bedömer det som en tuff lottning.

På torsdagskvällen lottades gruppspelet till Champions League. MFF hamnade i grupp A i sällskap med franska mästarna PSG, Real Madrid och Shakhtar Donetsk.

MFF:s sportchef Daniel Andersson var på plats vid lottningen i Monaco. Han menar att gruppen är en av de svårast möjliga.

– Det blir en härlig utmaning. Svårt att få tuffare, säger han.

Innan lottningen twittrade Zlatan Ibrahimovic om att han hoppades på att få komma till Malmö och spela Champions League. Med tanke på att PSG hamnade i samma grupp som Malmö FF är det mycket som tyder på att så blir fallet.

– Det är klart att det kommer bli det stora samtalsämnet. Det är häftigt om han kommer. Killarna får testas mot bästa möjliga motstånd, säger Daniel Andersson.

För många är både PSG och Real Madrid välkända lag. Shakhtar Donetsk är möjligen inte lika namnkunniga men har stor rutin av Europaspel.

– Det är ett jättestarkt lag som gått bra de senaste åren i både ligan och Europa. Det är en stark moståndare med allt vad det innebär, säger Daniel Andersson.

huvudpartners

officiella partners