Daniel Andersson ny huvudtränare i Malmö FF

Publicerad 14 maj 2018 i Nyheter

Efter den senaste tidens resultatmässiga motgångar har Malmö FF beslutat att göra en förändring i ledarorganisationen. Samarbetet med Magnus Pehrsson avslutas och föreningens sportchef Daniel Andersson tar över som huvudtränare för Malmö FF.

Inledningen av årets allsvenska säsong har inte överensstämt med Malmö FF:s förväntningar och krav och därför anser föreningen att en förändring är nödvändig.

Daniel Andersson kommer att leda Malmö FF, i första hand, fram till det allsvenska uppehållet. Parallellt pågår processen med att hitta en ny huvudtränare.

– Vi har hamnat i en tuff situation. Nu ska vi se till att vända den negativa trenden så snabbt som möjligt. Vi har tre matcher framför oss innan uppehållet där det gäller att få resultat. Den utmaningen börjar i Stockholm på onsdag, säger Daniel Andersson.

– Våra resultat hittills är en stor besvikelse. Det är ett tråkigt men nödvändigt beslut. Nu är min uppgift att omprioritera resurser för att skapa bästa förutsättningar för Daniel Andersson, säger Niclas Carlnén, VD i Malmö FF.

Magnus Pehrsson kom till Malmö FF inför säsongen 2017. Med sin professionalitet och tydliga struktur ledde han föreningen till vårt tjugonde SM-guld.Malmö FF tackar för hans insatser och önskar honom lycka till i framtiden.

huvudpartners

officiella partners