Daniel Andersson klar för Malmö FF!

Publicerad 29 juli 2004

Idag föll de sista pusselbitarna på plats och redan imorgon klockan 10.00 genomför han sin första träning med Malmö FF.

”Det här känns jättebra. Det här har jag hoppats på sedan i julas och jag är otroligt glad att det har kunnat lösa sig. Jag har varit på Stadion vid flera tillfällen och upplevt stämningen och vet hur mycket fotboll det snackas på stan så det var oerhört lockande att komma tillbaka.”

Följande pressmeddelande har precis skickats ut:

Malmö den 29 juli 2004

PRESSMEDDELANDE

Daniel Andersson klar för Malmö FF

Idag föll de sista pusselbitarna på plats och redan imorgon klockan 10.00 genomför han sin första träning med Malmö FF. Efteråt finns det möjlighet för pressen att ställa frågor. Daniel Andersson har skrivit på för Malmö FF till och med 2008.

Daniel Andersson:
”Det här känns jättebra. Det här har jag hoppats på sedan i julas och jag är otroligt glad att det har kunnat lösa sig. Jag har varit på Stadion vid flera tillfällen och upplevt stämningen och vet hur mycket fotboll det snackas på stan så det var oerhört lockande att komma tillbaka.
Jag var en av de tongivande spelarna när jag lämnade och nu har jag sex års erfarenhet från serie A så jag tror att jag har mycket att tillföra. Nu infriar jag också mitt sex år gamla löfte till supportrarna att komma tillbaka och spela för Malmö FF”

Bengt Madsen, ordförande Malmö FF:
”Det här är en dröm som går i uppfyllelse. Vi bygger på sikt genom att i år skriva långa kontrakt med våra nyckelspelare exempelvis Daniel Andersson, Olof Persson, Afonso Alves, Jon Jönsson, Markus Rosenberg samt Samuel Barlay som är en spelare som vi tror mycket på för framtiden. Det här kommer att vara bra på både kort sikt men framför allt i ett framtida lagbygge där Daniel kommer att vara en centralfigur.”

Hasse Borg, sportchef Malmö FF:
”Daniel är en spelare med rätt karaktär och inställning och som kommer att vara viktig för oss både på och utanför plan. Vi skall veta att trots anbud från flera utländska klubbar så väljer han Malmö FF och allsvenskan. Här vill vi passa på att tacka hans agent Roger Ljung för ett bra samarbete.”

Tom Prahl, tränare Malmö FF:
”Det är ett jättebra nyförvärv för oss. Han är en spelare som kommer att tillföra mycket både tekniskt och taktiskt, bra värderingar i omklädningsrum och utanför plan. En spelare som tar stort ansvar på plan och är en förgrundsfigur och ledartyp med massor av rutin.”

Med himmelsblå hälsning

Malmö Fotbollförening

Fakta om Daniel Andersson:

Född: 1977-08-28

Moderklubb: Bjärreds IF

Kom till Malmö FF: 1994 (var sommarproffs hos Malmö FF 1993)

Debut i Malmö FF: 94-12-07 i en träningsmatch mot Silkeborg som spelades i Förenade Arabemiraten. I denna match gjorde även Yksel Osmanovski och Mike Owusu debut.

Allsvensk debut: Malmö Stadion, 95-05-18, mot IFK Göteborg. Daniel kom in i 57 minuten och kvitterade till 1-1 i 62 minuten.

Karriär:
Totalt spelade Daniel 148 matcher (13 mål) varav 85 allsvenska (11 mål) mellan
1994-1998 i Malmö FF
1998-99: AS Bari
1999-00: AS Bari
2000-01: AS Bari
2001-02: Venezia
2002-03: Chievo, utlånad från Palermo
2003-04: Ancona, utlånad från Palermo
2004- : Malmö FF

Daniel spelade 25 matcher, varav 24 från start, i Ancona den gångna säsongen och var ordinarie hela våren.