Daniel Andersson hyllas på söndag!

Publicerad 31 oktober 2013

”Jag gråter aldrig. Så om jag gråter på söndag så har det verkligen berört mig…”

Daniel Andersson gör sin 460:e och sista A-lagsmatch för Malmö FF på söndag. Han gör det inför ett fullsatt stadion, som svensk mästare och i matchtröja nummer 460…

Är det slut nu?
– Ja. För två år sedan tog jag beslutet att bli assisterande, spelande tränare. Det slog mig då, när jag körde hem efter sista matchen, att nu är det slut. Jag kommer inte att spela fler matcher. Det kändes märkligt. För min tanke var att jag inte skulle spela några matcher.

– Nu blev det ju inte så och jag spelade en del matcher året efter. Men jag har sakta trappat ner. Klart jag ställer upp för klubben om det krisar.

– I år har det blivit en match för att det var kris men egentligen är jag bara tränare nu, inte spelare. Så känslan är redan bearbetad så att säga.

Men om det krisar en gång till?
– Det går inte mer. Jag har trappat ner träningen och måste i så fall träna upp mig igen och den motivationen finns inte. Jag är färdig. Det är fullt fokus på att vara tränare nu. Det tar all min tid.

Vad har du för känslor inför matchen?
– Lite speciellt kommer det att bli eftersom det inte är spontant utan en förutbestämd sak man hinner fundera på. Vet inte hur det blir. Det får bli som det blir.

Fulla läktare, svenska mästare och inbytt med några minuter kvar. Ett mer perfekt avslut får man väl leta efter?
– Ja så är det naturligtvis. Det kommer att bli häftigt. Jag gråter aldrig. Så om jag gråter på söndag så har det verkligen berört mig…

 

Om man räknar in tre säsonger i Bjärreds IF, MFF, proffsåren i Italien och landskamper så har Daniel spelat över 900 A-lagsmatcher under sin karriär. Han har deltagit i två VM och två EM, vunnit två SM-guld som spelare och nu ett som tränare.
En stor svensk fotbollsspelare avslutar en lång och framgångsrik spelarkarriär. Daniel Andersson hamnar därmed på 15:e plats genom tiderna på listan över mest antal spelade matcher för Malmö FF.