Daniel Andersson bäste MFF:are 2005

Publicerad 17 november 2005

Över 6600 röstade på ”Årets bästa spelare 2005” här på hemsidan. Mer än hälften, 3600 st, röstade på Daniel Andersson som därmed vann överlägset.

Här följer en intervju med vinnaren gjord av Måns Renntun

”Det kommer inte som någon större överraskning för någon att årets spelare i MFF, enligt hemsidans besökare, är mittfältsgiganten och landslagsspelaren Daniel Andersson. Inte heller huvudpersonen tappar hakan när jag berättar resultatet för honom:
– Det är jättekul att vinna något sådant eftersom det är folket som röstar. Det har gått okej för mig personligen under året.

Hemsidan passade på att summera säsongen och blicka fram mot nästa år tillsammans med Daniel Andersson.
Från sin något tillbakadragna mittfältsroll har Daniel Andersson dominerat det allsvenska mittfältet under året som gått. Arbetskapaciteten har fått en aldrig sinande energi av ett dunkande ljusblått hjärta, i med- som i motgång. Men han har ändå inte några svårigheter att identifiera vad som gick snett under året.
– Det har stämt bra för mig, framförallt i våras. Men i takt med att laget gick lite sämre så gick det lite sämre även för mig. Den långa säsongen har gjort att jag har känt mig sliten, säger Daniel Andersson.

För fansen rådde det som sagt inget tvivel om att det var just Daniel Andersson som var den bäste spelaren under säsongen. Jag ber honom att själv utvärdera sin egen insats:
– Positivt är att jag har varit frisk och kunnat spela mitt eget spel. Men jag har gjort lite för lite mål kanske. Det blev ju bara två mål. Jag är otroligt ofarlig där framme.”

Klicka här för att komma till intervjun.