Damlaget utökade serieledningen på Eleda Stadion

Publicerad 12 augusti 2023 i Dam,Nyheter

Ett hattrick från Sarah Mellouk bäddade för en stabil 5–2-seger på Eleda Stadion.

Nyckelhändelser

Minut 1: Domaren blåser igång toppmötet på Eleda Stadion.

Minut 2: MÅL! Tidigt ledningsmål för himmelsblått. MFF:s mittfält pressar högt, bryter ett uppspel och nyförvärvet Nova Rolfsson frispelas och placerar säkert in 1–0.

Minut 16: Kvitterat, 1–1. Gästernas första anfall för matchen och ett skott utanför straffområdet styr på en MFF-försvarare in i mål.

Minut 27: MÅL! Rebecka Holm vänder bort en försvarare och hittar vackert krysset med vänsterfoten. 2–1 efter en halvtimme spelad.

Minut 29: Två snabba! Sarah Mellouk ökar på till 3–1 när hon hittar det bortre hörnet. MFF får utdelning för det kraftiga spelövertaget.

Minut 53: MÅL! Tidigt mål även i den andra halvleken när Mellouk gör sitt andra för dagen när hon rullar in 4–1 i tomt mål.

Minut 57: Nova Rolfsson hittar yta i straffområdet, går förbi sin försvarare och fälls bakifrån. Domaren pekar på straffpunkten och Sarah Mellouk fullbordar sitt hattrick! 5–1 till MFF.

Minut 74: IFK Göteborg reducerar till 5–2.

Minut 90: Matchen är slut och vi tar en välförtjänt seger på Eleda Stadion inför över 1200 åskådare.

Maxim Khalil efter matchen

– Den typen av fotboll vi kan visa Malmöpubliken. Hur vi har utvecklats sedan vi mötte IFK Göteborg senast. Då tyckte jag det var jämnt även om vi gick segrande ur det. Men idag är vi överlägsna i mångt och mycket. Att vi vågar spela med det självförtroendet och modet. Jag är grymt stolt över tjejerna.

– Det är hårt jobb bakom. Tjejerna har steppat upp varje match. Och det är bra lag vi möter. Hälften av spelarna vi möter idag är landslagsspelare i F05, F06.

– Det är en helt annan känsla att få fira med supportrarna efter en upphajpad match mellan två rivaliserande klubbar. Vi går ut och visar den dominansen vi gör. Det känns riktigt bra.

Mål

Malmö FF: Rolfsson (2′), Holm (27′), Mellouk (29′, 53′, 57′)
IFK Göteborg: Svanström (16′), Fjordskär (74′)

Laguppställning

Julia Cavander
Elin Björklund (K), Linnea Svensson, Lovisa Wifvesson, Madeleine Hejde
Amanda Kander, Anna Welin, Sarah Mellouk
Rebecka Holm, Nova Rolfsson, Thelma Persson Welin

Ersättare: Linnea Hagberg, Petronella Winblad, Erika Persson Welin, Cornelia Lindgren, Melina Skarström, Julia Welin, Anna Plantin

huvudpartners

officiella partners