Övertygande storseger i genrepet

Publicerad 08 augusti 2020 i Dam,Nyheter

Med mindre än en vecka kvar till seriepremiären vann Malmö FF med 6–1 i en träningsmatch mot division 1-laget Åhus IF. På mittfältet visade Rebecka Holm högform när hon stod för hela fyra mål.

Det tog inte ens en kvart för Malmö FF att spräcka målnollan i träningsmatchen mot division 1-laget Åhus IF, hemma på Stadionområdet. Den stekande solen hindrade inte laget från att driva upp tempot i matchen från första stund och gästerna fick knappt låna bollen inledningsvis. På det centrala mittfältet styrde Rebecka Holm anfallsspelet och innan den första halvleken var slut hade hon hunnit med ett hattrick och MFF gick till pausvila med övertygande 4–0.

– När man var mindre kunde man ju sätta ett par bollar i samma match men nu händer det inte lika ofta så det är roligt att få göra många mål, sa Rebecka Holm efter matchen. Det första målet kom efter ett bländande anfall när Andrea Sjögren vände på spelet genom en krossboll ut till Anna Hellsten som tog sig runt på högerkanten, spelade in bollen till en fri Holm som kontrollerat rullade in bollen i det öppna målet.

– Jag tycker det målet symboliserar vårt spel. Vi är många som vill vara med och delta i anfallsspelet och i första halvlek blir det nästan farlig målchans i varje anfall, summerade fyramålskytten.

Efter ett hårt matchande med flera träningsmatcher på kort tid mot välmeriterat motstånd passade Malmö FF på att lufta stora delar av truppen. Tränare Fredrik Jahnfors fick många positiva svar från det fina resultatet.

– Vi spelar som vi vill spela med få touch och mycket rörelse. Sen byter vi i sönder matchen lite men det var viktigt att låta alla få känna på spel idag. Härligt att få en seger också efter att ha radat upp några oavgjorda. Vi släpper egentligen inte till någon målchans, de gör mål på en straff efter att bollen oturligt studsat upp på en hand. Idag tycker jag också att vi ser att vi kommit ihopa som lag, vi spelar avslappnat och vi litar på varandra ute på planen, sa Fredrik Jahnfors.

På fredag i nästa vecka, 14:e augusti, inleder Malmö FF seriespelet med att möta Malmö City i premiären av division 4.

MÅL

Rebecka Holm (14′) (24′) (32′) (50′)
Emelie Erlandsson (16′)
Melina Skarström (90′)

LAGUPPSTÄLLNING

Emma Svensson
Elin Björklund, Beatrice Andersson, Madeleine Hejde
Annelie Nilsson, Rebecka Holm, Martina Sutalo, Stina Stadig
Anna Hellsten, Emelie Erlandsson, Andrea Sjögren

Ersättare: IdaHansson, Lovisa Wifvesson, Josefine Carlsson, Saga Fredriksson, Melina Skarström, Elvira Ramel, Caroline Williamsdotter, Johanna Fredriksson

huvudpartners

officiella partners