Damerna avslutade med målkalas

Publicerad 20 november 2021 i Dam,Nyheter

Redan klara seriesegraren Malmö FF avslutade säsongen i division 3 med ett målkalas. I bortamatchen mot Lindeborgs FF skrevs segersiffrorna till 16–0 i en match där Holly Persson och Alice Magnusson från F06 fick speltid.

Malmö FF avslutade tävlingssäsongen med ett riktigt målkalas och gick under lördagen obesegrade genom division 3 med den imponerade målskillnaden 158 – 3 på 18 omgångar. Nu väntar en kortare ledighet och välbehövlig vila för laget.

MÅL:

Malmö FF: Malin Gunnarsson (4), Josefine Carlsson (2), Annelie Nilsson (3) Rebecka Holm (2), Ida Lyberg (2), Cassandra Harletun, Madeleine Hejde, Lovisa Wifvesson

Fredrik Jahnfors, efter matchen:

– Ett perfekt sätt att avsluta en fantastisk säsong. Vi gör två tidiga mål i den första halvleken men lyckas ändå inte riktigt komma upp i nivå första 45. Men det är just här jag tycker man ser hur mycket vi har utvecklats de senaste året. Vi kliver in i halvtid, är inte nöjda och rycker upp oss rejält.

– Vi driver på, får upp farten i den andra halvleken och då är vi så pass mycket bättre än vår motståndare att de får jätteproblem. Trots att motståndet inte kommer upp i sin högsta nivå så fokuserar vi på vårt och fortsätter spela genom hela matchen. Och det är något vi kommer ha stor nytta av när motståndet blir ett annat nästa år.

– Jättekul att se Holly och Alice idag. Alice har varit uppe och tränat med oss och spelat lite grann med oss tidigare men för Holly var det A-lagsdebut idag. Som tränare blir man ju jätteglad när så unga tjejer kliver in som ingenting och bara tar för sig. Båda två gör det jättebra, är bolltrygga spelare och har enormt mycket fotboll i sig så vi kommer säkerligen få se mer av de båda två vad det lider.

LAGUPPSTÄLLNING

Emma Svensson
Johanna Fredriksson, Lovisa Wifvesson, Ida Lyberg, Martina Sutalo
Malin Gunnarsson, Cornelia Lindgren, Amanda Kander
Stina Stadig, Cassandra Halretun, Josefine Carlsson

Ersättare: Madeleine Hejde, Rebecka Holm, Annelie Nilsson, Alice Magnusson, Holly Persson

huvudpartners

officiella partners