Dahlin om nollan, straffräddningen och vinsten

Publicerad 08 augusti 2017 i Nyheter

Sedan återkomsten till Malmö FF har Johan Dahlin hållit nollan i tre timmar allsvensk fotboll och ännu inte släppt in ett mål. I gårdagens match mot Djurgårdens IF stod han bland annat för en straffräddning, vilket hjälpte laget till en seger med 1–0.

– Det är skönt med 1–0-vinster och det är skönt att hålla nollan. Vi får inte riktigt matchen dit vi vill. Jag spelar mycket långt och kunde kanske försökt med fler kortpassningar. Men jag är fortfarande i en inlärningsprocess så det tar några matcher till, säger Johan Dahlin.

Vad är det du vill utveckla hos dig själv?

– Alla över hela laget är trygga med boll och vill spela fotboll. Det vill jag också men jag är kanske van vid lite längre spel utan risk. Just det där behöver jag träna på. Även om jag tycker jag tagit ett steg framåt jämfört med matchen mot GIF Sundsvall.

Tidigt i matchen räddade du en straff med en fin benparad. Hur tänkte du?

– Det är aldrig fördel målvakt i en sådan situation. Jag försökte att få tiden att gå och få honom nervös. Det lyckades.

Och sedan ett sent avgörande på övertid. Hur kände du då?

– Det viktiga är att vinna fotbollsmatcher och det gör vi. De här som man avgör i slutet är extra sköna. Kanske inte alltid helt rättvist men riktigt skönt.

Varför ska man köpa biljett till matchen mot Kalmar FF på fredag?

– Man ska köpa biljett till alla MFF-matcher. Det är bara så. Vi är ett tillsammans – stadion och laget. Den stämningen vi kan få i Malmö är det vi behöver.

Malmö FF – Kalmar FF
Swedbank Stadion
Fredag 11 augusti 19:00

Biljettköp

huvudpartners

officiella partners