Dahlin: ”Kul att kunna göra lite nytta”

Publicerad 11 augusti 2013

Det var nog många som trodde att AIK skulle ta ledningen när Kennedy Igboananike fick bollen helt ensam i straffområdet men matchens lirare, Johan Dahlin, hann få upp en hand och höll MFF kvar i matchen.

Malmö FF slog på söndagseftermiddagen AIK med 1-0 efter mål av Markus Halsti men matchens lirare blev Johan Dahlin som radade upp paradräddningar som hade platsat i vilket nummer av tidningen Buster som helst.
– Kul att kunna göra lite nytta för laget, berättar Johan Dahlin lite blygsamt efter matchen.

Den första halvleken var en enda stor kamp där spelet böljde från den ena planhalvan till den andra. I den 35 minuten avancerade AIK längs sin högerkant och via ett inspel in i straffområdet blev, Kennedy Igboananike, helt ren i straffområdet rakt framför mål. AIKs heta anfallare avslutade direkt och det var nog många på läktarplats som trodde att det skulle bli mål. Men det var innan de fick se Johan Dahlin reptilsnabbt få upp sin hand och höll MFF kvar i matchen.

– Jag hann väl inte tänka så mycket. Bollen kom in från sidan och de hade några spelare som hoppade över bollen innan den kom till Kennedy. Jag försökte bara göra mig så stor som möjligt och fick upp min hand, berättar Johan Dahlin.

I den andra halvleken fortsatte Dahlin att storspela när AIK tryckte på för ett kvitteringsmål. I den 79:e minuten fick Dahlin sträcka ut för att rädda en AIK-frispark som letade sig mot Johans högra kryss. Minuten senare fick Henok Goitom bollen mitt i straffområdet, men återigen var Dahlin på rätt plats och kunde avvärja.

– Kul att kunna göra lite nytta för laget. Jag brukar inte få så många skott på mig när vi spelar på hemmaplan så får min del var detta en väldigt rolig match att spela. Jag tycker att vi gör en helt okej match som lag men att vi kanske släpper till lite för många heta målchanser.
– Sjävklart var det roligt att slå en toppkonkurrent men för mig är egentligen detta som vilken match som helst. I slutändan handlar det om tre poäng. Men viss, nu fick vi lite distans till AIK så det är klart att det är skönt, berättar matchens lirare.

Johan tvingas sträcka ut för att rädda AIKs frispark i den 79:onde matchminuten.

”Johan Dahlin, Johan Dahlin, Johan, Johan, Johan Dahlin!”