Dahlin: ”Klart det känns surt”

Publicerad 02 augusti 2013

Efter att ha fått hämta ut fyra bollar ifrån egen kasse så var det en lågmäld och besviken Johan Dahlin som satt i hotellobbyn och försökte sammanfatta kvällens förlust mot Swansea City AFC.

– Just nu är det bara segt, såklart. De hade ganska bra tryck den första kvarten, men jag tycker ändå att vi ligger rätt i positionerna och spelar bra i den första halvleken. Vi gick ut och gjorde det vi hade pratat om innan matchen, berättar Johan Dahlin.

Efter att MFF ridit ut Swanseas första anstorming kom laget mer och mer in i matchen och lyckades etablera några längre anfall och vågade hålla bollen inom laget. Det var när Filip Helander skulle ta emot bollen på defensiv planhalva som han halkade till och gav anfallaren Michu öppen gata fram till Johan Dahlin. Ett läge som den spanska anfallaren förvaltade genom att skjuta in 1-0 till hemmalaget via stolpen. 

– Jag hinner inte tänka så mycket. Självklart är det synd om Filip, men jag menar: det är sånt som händer inom fotbollen. Jag försöker bara sätta fart mot bollen och anfallaren. Jag är nära att få ut foten men hinner inte riktigt. Sen är det bara att erkänna att det är ett riktigt bra avslut. Jag kände att jag var nära att täcka bollen så det var surt att se bollen gå stolpe in.

– Vi gör en defensivt riktigt bra första halvlek. Sen fanns det mer att önska från vårt offensiva spel. Samtidigt så är det väldigt svårt när de äger bollen så pass mycket som det gjorde då det tar på krafterna att hela tiden jaga. I halvtid sa vi till varandra att fortsätta göra det som vi gjorde så bra i den första halveken. Tyvärr lyckades vi inte riktigt med det.

– Swansea är ett så pass bollskickligt lag, det tror jag alla såg idag, att vi ville ligga och lite lägre och sen kontra. Under den första halveken gör vi det väldigt bra det är bara synd att vi inte kunde få in något mål framåt.

I den andra halvleken var Magnus Eriksson nära att få med sig en straff när han blev nerdragen i straffområdet men domaren valde att fria och i anfallet efter utökade Swansea sin ledning till 2-0. Ett resultat som Premier League laget såg till förbättra med två mål innan domaren blåste av matchen.

– Det känns väldigt surt just nu. Samtidigt ska man inte glömma vilka motståndare vi faktiskt spelade mot ikväll. Det är bara synd att det blir så stor skillnad i vårt spel i de olika halvlekarna. Jag vet inte riktigt varför det blev så. De fick sitt 2-0 rätt tidigt in i den andra och sen tar det väldigt mycket på krafterna att ligga och jaga hela tiden.