Dahlin efter segern: ”Vi är nåt på spåren”

Publicerad 23 juli 2020 i Herr,Nyheter

Efter 3-0 segern mot Hammarby IF var där en som jublade lite mer än de andra. Johan Dahlin knöt näven för en hållen nolla och en nästintill klinisk försvarsinsats.
– De har någon ströchans men vi släpper till få målchanser. Vi är nåt på spåren.

Det blev en komfortabel seger över Hammarby IF hemma på Eleda Stadioni den 10:e omgången av Allsvenskan. Efter 3–0-segern var det många glada miner i de himmelsblå. En som var extra nöjd var målvakten Johan Dahlin som fick hålla sin tredje nolla för säsongen.

– Den här insatsen tycker jag vi kan vara nöjda med absolut. Vi fortsätter på det vi har haft igång de senaste matcherna, sa målvakten efter matchen.

I den 24:e spelminuten fick Hammarby ett jätteläge att göra matchens första mål. Gästerna lyckades ta sig runt längs kanten och ett inspel snett in och bakåt ställde Malmö-försvaret som missade markering vid den bortre ytan. Alexander Kacaniklic fick läget att göra matchens första mål men Johan Dahlin stod för en makalös räddning.

– Det första jag hinner tänka är att deras anfallare som står vid första avslutet inte tar avslutet. Då gäller det bara för mig att snabbt komma över till andra sidan. Det gäller att aldrig ge upp utan övertyga sig själv om att det finns en chans att jag räddar. Det är lätt att ge upp i ett sånt läge när du blir överspelad. Ja, sen tar jag den, det var en skön räddning, det var viktigt att få göra den, sa Johan Dahlin.

För tredje matchen i rad hade Malmömålvakten Anel Ahmedhodzic och Oscar Lewicki framför sig som mittbackar.

– Vårt samarbete blir bara bättre och bättre. Jag tycker vi har fått igång spelet. Relationerna blir starkare och starkare för varje halvlek vi spelar tillsammans och det är det viktigt att ha goda relationer där nere och känna att vi kan lita på varandra i alla lägen.

huvudpartners

officiella partners