Dags för tredje raka?

Publicerad 15 juni 2002

Imorgon drabbar de samman igen, MFF och HIF, denna gång i träningsmatch på neutral mark i Hässleholm. Tom Prahl har tagit ut 18 man och en startuppställning.

Startelva:Lee Baxter – Matias Concha, Gudmundur Mete, Daniel Majstorovic, Mikael Roth – Erik Johansson, Hans Mattisson, Peter Sörensen, Joseph Elanga – Peter Ijeh, Niklas Skoog.

Ersättare: Daniel Pode, Jussi Nuorela, Jeppe Vestergaard, Billy Berntsson, Andreas Yngvesson, Kenneth Gustavsson, Markus Rosenberg.

Två byten i paus är förutbestämda, Jussi Nuorela ersätter Gudmundur Mete, Andreas Yngvesson ersätter Erik Johansson. Det lär bli fler.
– Där har vi två exempel på dueller om platser i laget. Det är viktigt att vi får med alla på tåget nu, dessutom tillkommer Jörgen Ohlsson och Brian Steen Nielsen, säger Tom Prahl.

Jörgen Ohlsson är igång i träning igen, men ännu inte redo för spel. Driss El Asmar är sjuk och ersätts av Daniel Pode. Bovar Karim?
– Jag får hela tiden frågor om honom, men vi måste sätta rätt gränser, också för att inte göra Bovar själv en otjänst. Bovar Karim är en talangfull ungdomsspelare som gjort tre pass med seniorer. Vad det kan bli av honom får framtiden utvisa.
Klart besked från Prahl: idag är Bovar inget namn att diskutera i samband med A-lagsspel.

Morgondagens match är ett viktigt steg för MFF-truppen att komma upp i matchtempo igen efter uppehållet. Lockar också chansen att ta tredje raka segern mot HIF?
– Får jag välja, föredrar jag att vinna matchen i allsvenskan, men det får väl bli fyra raka segrar istället. Det är klart vi vill vinna. Efter att vi fick en knäpp på näsan nere i Spanien mot Crystal Palace vill vi göra en bra match.

Och HIF får se upp, de ljusblå spjutspetsarna som i tur och ordning sänkte dem på Olympia har behållit den fina formen:
– Peter Ijeh och Niklas Skoog har sett riktigt vassa ut under träningarna, säger Tom Prahl.