Dags för träningsläger i Spanien

Publicerad 13 februari 2010

Imorgon bitti samlas spelare och ledare för ett träningsläger i Spanien. Med tanke på vädersituationen här hemma troligtvis ett väldigt efterlängtat läger. Det blir träningspass i plusgrader på riktigt gräs samt två matcher mot tufft internationellt motstånd. Hemsidan ställde några korta frågor till Roland Nilsson så här ett halvt dygn innan avfärd.

Hemsidan är, precis som vanligt, en väldigt bra plats att följa lägret på. Förutom våra egna träningsrapporter, intervjuer och matchrapporter så länkar vi till allt annat som rör lägret från övrig media.

FAKTA
Träningsläger mellan den 14-21 februari
Man bor på Sol Andalusí Costa del Sol utanför Malaga
Två matcher; onsdag 17/2 kl. 16.00 mot ukrainska FC Metalurh Donetsk  (5:a i ukrainska ligan)och lördag 20/2 kl.16.00 mot ryska FC Lokomotiv Moskva (4:a i ryska ligan)

Hur har den,relativt, korta och kalla försäsongen varit så här långt Roland Nilsson?
– Vi följer planen vi satt upp och har tränat och spelat matcher utan några större besvär. Killarna har gjort det bra men det är klart att det är extra ansträngande och en högre belastning på kroppen när det är kallt och underlaget är halt.

Vad förväntar du dig att få ut av lägret i Spanien?
– Jag förväntar mig bra träningar med hög kvalité utan att behöva fokusera så mycket på väder och underlag. Vi kommer att köra lite mer teknikträning och två tuffa matcher mot bra motstånd.

Kommer alla att följa med även de skadade spelarna?
– Ja alla spelare i A-truppen är med plus Muamet Asanovski. Edward Ofere  har ett konstaterad bristning i ljumsken vilket är svårt att sätta någon tid på. Det är väldigt individuellt men han kör rehabträning. Miljan Mutavdzic tränar för fullt.
 
Ett träningsläger brukar även innehålla någon form av teambuilding?
– Killarna kommer att göra aktiviteter ihop men traditionell tembuilding behövs inte. Gruppen har jobbat nära ihop nu ett bra tag och det har inte kommit in så många nya. Vi har redan en bra sammanhållning.

Kommer ni att ha fler läger innan den allsvenska starten?
– Det kan jag inte svara på just nu. Det är mycket som påverkar ett sådant beslut så får se vad som händer framöver.