Dags att söka till våra fotbollshögstadium

Publicerad 12 november 2015 i Nyheter

Går du i sjätte klass och är intresserad av att gå på ett högstadium med fotboll och MFF i fokus har du nu chansen. Malmö FF driver ihop med Malmö stad en fotbollsakademi på Swedbank stadion som heter Malmö Idrottsgrundskola och en akademi på Linnéskolan i Limhamn. Ansökan och provspel till båda alternativen sker gemensamt. Provspelen kommer att äga rum i februari 2016 och du kan redan nu söka.

Klicka på länken nedan och fyll i dina kontaktuppgifter:https://docs.google.com/a/skola.malmo.se/forms/d/1RFsqs2K54aYKl66buBXVAqwiGHrqMt_x4qkSMfKyjJA/viewform

Malmö FF:s Fotbollsakademi är ett nytänkande när det gäller fotbollsskola som tar ett unikt helhetsgrepp på skola och fotboll. De mest talangfulla 13-åringarna i Malmö med omnejd väljs ut och erbjuds en plats i Fotbollsakademin, ett profilprogram för högstadiet som Malmö FF genomför i samarbete med Malmö stad genom Stadsdel Hyllie. 

Grundtanken är att ge talangfulla ungdomar ökade möjligheter att klara skolan och samtidigt satsa på sin idrott. Fotbollsakademins elever får dagligen specialiserad fotbollsträning som en del av skolan. Samtidigt används fotbollen som ett pedagogiskt hjälpmedel i den ordinarie undervisningen. Det faktum att de ansvariga Mats Engqvist och Richard Ohlqvist båda är såväl fotbollsinstruktörer som pedagoger bidrar ytterligare till att knyta ihop skola och idrott i Malmö FF:s Fotbollsakademi. 

Fotbollsakademin har ett mål: alla elever ska klara intagningen till gymnasiets nationella program.


Kontakt, information och frågor

Richard Ohlqvist, Rektor Malmö Idrottsgrundskola (Swedbank stadion)

0708-30 22 91

richard.ohlqvist@malmo.se

Johan Revemark, Rektor Linnéskolan

040 – 34 67 66

johan.revemark@malmo.se

På http://malmoidrottsgrundskola.skola.malmo.se/ finner du mer info om Malmö Idrottsgrundskola


Fotbollsakademier runt om i Skåne

För information om akademierna i Höör, Staffanstorp, Limhamn och Simrishamn klicka här.

huvudpartners

officiella partners