Dags att söka till fotbollsakademin

Publicerad 17 januari 2014

Nu kan du som går i årskurs 6 söka till Malmö FF:s fotbollsakademier. Klicka på länken nedan för att komma till ansökan.

KLICKA HÄR för att komma till ansökan.

Malmö FF:s Fotbollsakademi är ett nytänkande när det gäller fotbollsskola som tar ett unikt helhetsgrepp på skola och fotboll. De mest talangfulla 13-åringarna i Malmö med omnejd väljs ut och erbjuds en plats i Fotbollsakademin, ett profilprogram för högstadiet som Malmö FF genomför i samarbete med Malmö stad genom Stadsdel Hyllie.

Grundtanken är att ge talangfulla ungdomar ökade möjligheter att klara skolan och samtidigt satsa på sin idrott. Fotbollsakademins elever får dagligen specialiserad fotbollsträning som en del av skolan. Samtidigt används fotbollen som ett pedagogiskt hjälpmedel i den ordinarie undervisningen. Det faktum att de ansvariga Mats Engqvist och Richard Ohlqvist båda är såväl fotbollsinstruktörer som pedagoger bidrar ytterligare till att knyta ihop skola och idrott i Malmö FF:s Fotbollsakademi.

Fotbollsakademin har ett mål: alla elever ska klara intagningen till gymnasiets nationella program.

 

INFO OM UTTAGNINGARNA

Nu är det dags för informationsmöte om Malmö Idrottsgrundskola samt fotbollsakademin på Linnéskolan inför ht 2014 för blivande sjundeklassare eller elever födda 2001 som är aktiva inom fotboll, simning, simhopp, friidrott, tennis, badminton, squash, ishockey, innebandy, basket och konståkning.

Idrottsgrundskolan är ett samarbete mellan föreningslivet och Malmö stad. Det är en kommunal skola som erbjuder samma skolutbildning som övriga högstadieskolor och som profilskola dessutom daglig idrottsträning med utbildade och erfarna instruktörer.

Föreningar som ansvarar för idrotten är:
MFF, FC Rosengård, MAI, Bellevuealliansen, MKK(simklubben), MIF, Malmö FBC, Malbas och MKK(konståkning).

Vi söker talangfulla ungdomar som är ambitiösa både i klassrummet och på idrottsplanen. Utbildningen är förlagd till Swedbank stadion och Atleticum.

Informationsmöte, för intresserade elever och föräldrar, kommer att hållas i Mediarummet på Swedbank stadion ingång 27 kl.18.00 enligt följande:

Tisdag  4/2; fotboll-pojkar (ej spelare tillhörande MFF)
Torsdag  6/2; simning, simhopp, friidrott och racketsport
Tisdag 11/2; basket, ishockey, innebandy och konståkning
Torsdag 13/2; fotboll-flickor och fotboll-pojkar (tillhörande MFF)

Efter mötet erbjuds visning av skollokalerna.

För mer information kontakta:
Richard Ohlqvist, rektor
Tel: 040-34 26 05, 0708-33 20 91
E-post: richard.ohlqvist@malmo.se

Malmö Stad – Malmö Idrottsgrundskola