Dagbok ifrån Irland #2 – Regn, mat och inget internet

Publicerad 15 juni 2012

Sent omsider så kommer en sammanfattningen av gårdagen. Anledningen till förseningen beror på att hotell har ett väldigt märkligt Wi-Fi, men vi kommer till det lite senare…

 

Sist jag lämnade er så var det tid för laget att hoppa på bussen ut mot träningsplanerna några kilometer bort för lägrets första pass. Längst vägen så kunde man se hur irländarna prytt sina hem och bilar i landets färger inför den kommande landskampen.

 

Träningsplanerna som Shamrock Rovers ordnat fram var i bästa tänkbara skick och spelarna plockade snabbt fram bollarna och sprang ut. Alex Nilsson gick ner till målvakterna och tog några straffar – som målvakt! Fedel såg genast en möjlighet att få sina skor putsade resten av veckan och utmanade herr Nilsson. Dock utan önskat resultat.

 

Cirka 20 minuter in på träningen så började regnet falla ner. Vår irländska busschaufför frågade mig varför jag inte hade en jacka på mig och jag pekade på min jackklädda kamera som tog skydd ifrån regnet. Irländaren skrattade lätt och sa:

          You should always have two jackets with you on Irland.

 

Laget verkade dock trivas på den blötta gräsmattan då tempot var högt och ingen tvekade på att ta en välplacerad glidtackling.

 

Åter på hotellet så var det tid för mat och ännu en gång så dukade hotellet fram en stor buffé. Jag tror inte jag kan förklara med ord hur mycket mat det verkligen är. Efter att 20 hungriga spelare plus ledarstab ätit sig proppmätta så fanns det ungefär lika mycket mat kvar.

 

Innan spelarena gick till sängs så kopplade de antingen av i det gemensamma rummet eller på deras hotellrum där de tittade på Spanien – Irland samtidigt som undertecknad satt och svor högt över det faktum att jag inte lyckades få in något internet på rummet.

 

Mer om det i nästa rapport

 

/Martin Östling