Dagbok från Irland #1 – Oioi, Malmö!

Publicerad 14 juni 2012

Dagen började med laget samlades på Swedbank Stadion där man sedan tog bussen över sundet för incheckning på Kastrup. Efter en mindre förvirring angående var man skulle checka in lagets väskor så satt spelare och ledare inne på Terminal 3 för en stillsam morgonbespisning. Jimmy Durmaz passade på att ta ett wienerbröd från det stora utbudet av morgonbröd. Något som till och med fick vår danska superman att höja på ögonbrynet.

Väl framme vid gaten träffade vi på en otroligt glad och pratsam flygvärdinna som ville titta på pass och flygbiljett. Efter ett tag så lade hon märket till att alla komma klädda i samma ljusblåa jackor och stannade då Mathias Ranégie för att fråga vilket lag alla tillhörde.

– Malmö FF, svarade Mathias snabbt.

– Er i god (Är ni bra)?, frågade flygvärdinnan på danska

– Jadå, vi é goa! Svarade Mathias med sin göteborgska innan han gick vidare.

Planet lyftes upp i det blå och i två timmars tid hade vi vita fluffiga moln under oss ända fram till det var dags att landa. Piloten styrde planets nos neråt och vita moln övergick till ljusgrå som sedan blev mörkgrå. När vi sedan kom igenom molntäcket så uppenbara sig ett väldigt grönt landskap och kaptenen tog ner oss lugnt och fint på marken – Vi hade anlänt till Dublin!

Efter en längre promenad inne på flygplatsen så stod nu Malmö FF och resterande medpassagerare och väntade på sitt bagage. De olika TV-monitorerna i vänthallen visade kommande dagars väderlek, 13-16 grader och moln. Detta skulle dock visa sig vara en av många prognoser. För plötsligt så hörde man en välkänd röst lite längre bort i vänthallen.

 – Alltså, det ska regna varje dag! En av dagarna så ska det komma 30 millimeter. Kolla… Daniel Andersson hade fått upp sin telefon och visade nu resten av laget vad som komma skall.

Efter en busstur på 30 minuter bland gröna landskap så hade vi lämnat Dublin city och kommit fram vårt hotell: Dunboyne Castle.

Laget beordrades att gå in i vår privata matsal där Shamrock Rovers hade sett till att hotellet dukat upp en megabuffé med allt ifrån svampsoppa till lax och fruktsallad. Med oss vid bordet hade vi även Shamrock Rovers chairman, Jonathan Roche.

Spelarna är nu lediga fram till 14.45 (lokal tid) då de ska hoppa upp på bussen som ska ta dem till lägrets första träning.

Jag kommer återkomma med fler rapporter ikväll. Bland annat med ett TV-inslag med Johan Dahlin som skrev på nytt kontrakt igår.

/Martin Östling