Cuptruppen mot Djurgården

Publicerad 25 juni 2003

Niklas Skoog är febersjuk och tvingas avstå kvällens åttondelsfinal i Svenska Cupen, medan kapten Mattisson vilar. Sannolikt spelar däremot Lolo Chanko från start mot sina gamla lagkamrater.

Truppen till kvällens åttondelsfinal i Svenska Cupen:

Målvakter: Lee Baxter, Mattias Asper.
Försvarare: Matias Concha, Jon-Inge Höiland, Daniel Majstorovic, Olof Persson, Joseph Elanga, Jeppe Vestergaard.
Mittfältare: Louay Chanko, Thomas Olsson, Erik Johansson, Jon Jönsson, Kristian Bergström.
Anfallare: Andreas Yngvesson, Peter Ijeh.

Niklas Skoog har insjuknat i feber och är inte tillgänglig för spel, för honom gäller det bara att återhämta sig så fort som möjligt för att vara redo till måndagens derbyfest mot HIF. Jussi Nuorela har ljumskproblem och har inte kunnat träna alls. Spela hade däremot lagkapten Hasse Mattisson kunnat göra, men MFF-ledningen väljer att låta honom vila (och Kim Källström torde dra en lättnadens suck), så att han är garanterat fräsch – till på måndag.

Det är åttondelsfinal i Svenska cupen mot svenska mästarna, vid seger är såväl titel som europabiljett definitivt inom räckhåll vid seger. Ändå… som matchen har råkat bli inklämd kan det inte hjälpas att de två intilliggande seriemötena – två av säsongens viktigaste – kastar långa skuggor över kvällens tillställning på Stadion.
– Det är klart att HIF-matchen känns extra, med inramningen och all uppmärksamhet omkring. Och i alla fall jag vill väldigt gärna vinna den – för att vi inte gjorde så bra ifrån oss hemma ifjol, och för att bli bäst i Skåne, säger Tom Prahl.

Som också låter sin kapten vila och har aviserat – om än inte preciserat… – ett par förändringar i startelvan. Lolo Chanko lär spela från start till höger på mittfältet, men liksom Mattisson senast med aktionsradien riktad inåt Djurgårdens tre centrala mittfältare när de har bollen. En dubbel utmaning för honom att lyckas mot gamla lagkamraterna och visa att han är en man för den blå förstaupställningen. Med Skoog borta räknas Andreas Yngvesson ”trots” sin fina insats på vänsterkanten i måndags till anfallarna ikväll.
– Den matchen passade honom som hand i handske. Oavsett om vi väljer Yngvesson eller Mackan får vi en utpräglad djupledslöpare bredvid Peter Ijeh.

Så det blir lite av en mellanmatch..?
– Det hoppas jag inte det blir. Det är alltid en tuff uppgift att möta svenska mästarna, och jag kan inte bedöma hur matchbilden kommer att bli ikväll jämfört med i måndags. Men en sak är klar – vi måste vara lika aggressiva och täta, annars kommer de igång med sitt passningsspel och då blir det svårt.

I viss mån kan man kanske jämföra med fjolårets cupsextondel mot HIF, som inföll nio dagar efter den stolta segern på Olympia (3-2) och tre dagar efter den tunga segern över AIK på Råsunda (2-1). Då gick det bra, minst sagt – 3-0 på Olympia, alla målen av Niklas Skoog.
– Då spelade HIF med samma manskap och var rätt avslagna. Djurgården får tillbaka två spelare (Johan Elmander och Samuel Wowoah), som nog är hungriga.

OBS! Avsparkstiden 20.30.

/Tobias Christoffersson