Cupspelet börjar för division 1-laget

Publicerad 16 maj 2023 i Dam,Nyheter

På onsdag kliver MFF in i DM. Med avancemanget i seriesystemet går laget den här säsongen rakt in i slutspelet. Men DM är inte den enda tävlingen utöver seriespelet som väntar för damerna under året. Snart kliver laget för första gången in i Svenska cupen.

Petronella Winblad jublar tillsammans med Erica Persson Welin, Sarah Mellouk och Anna Plantin efter ett mål i division 1.

Röke IF ­– Malmö FF

Onsdag 17 maj 19:00, Röke IP
DM, slutspel

Efter förra årets snöpliga finalförlust i DM-jagar MFF revansch. Som division 1-lag kliver vi i år in i den sista slutspelsomgången där seger innebär en kvartsfinalplats. På onsdag reser laget till Hässleholm för att möta division 3-laget Röke IF, som tagit sig vidare till slutspel som överlägsen gruppetta.

Maxim Khalil:
– Det var en otroligt tuff finalförlust i fjol och den sitter i och svider fortfarande på sina håll. Vi har en väldigt stark och bred trupp där alla vill spela alla matcher och det är inte lätt att ta ut en 11:a i det här laget. Med DM kommer vi kunna rulla runt på bra spelare samtidigt som det ger oss möjlighet att testa lite nytt.

– Vi kommer åka upp till matchen mot Röke med ett par av våra 14-åringar från F17, förhoppningsvis. Lite oturligt för oss så ligger matchen dagen före flera av F17-tjejerna är kallade till distriktsläger. Men vår förhoppning är att ha med ett par av tjejerna som får testa på A-lagsfotboll.

Lödöse Nygård IK – Malmö FF

Lördag 20 maj kl 14:00, Alevi
Division 1, omgång 7

Med sex segrar på de sex inledande matcherna i division 1 åker laget till helgen upp till Lilla Edet för bortamatch mot tabelltolvan.

Maxim Khalil:
– Senaste matchen (4–3 mot Ljungskile SK) var en väckarklocka för oss. Vi trodde att matchen var avklarad när vi gjorde 4–1 och är inte fokuserade när matchen passerat 90 minuter. Men vi tar lärdom av det, minsta lilla du slappnar av på den här nivån så smäller det bakåt.

– Alla lag som möter oss kommer alltid göra sin bästa match mot oss. Alla vill slå Malmö FF och det måste vi ha med oss.

FC Staffanstorp – Malmö FF

Onsdag 31 maj 19:00, Staffansvallen  
Svenska cupen, omgång 1

Med fjolårets DM-insats kom även en plats i 2023/24-års upplaga av Svenska cupen. I den första omgången väntar FC Staffanstorp på bortaplan 31 maj. I den första omgången av cupen gör distriktslagen upp om platserna i omgång 2. Väl där kliver lag från Elitettan in i tävlingen innan de 14 lagen från Damallsvenskan kliver in i den tredje och sista omgången innan gruppspelet.

Maxim Khalil:
– Vi har alla längtat lite extra till att Svenska cupen drar igång. Det är inget annat än skitkul och en utmärkt chans för oss att ta oss vidare och möta högkvalitativt motstånd. Vi vill tävla på alla fronter så för oss är det bara positivt med mycket matcher.

– Vårt mål är att ta oss vidare, sen vet du aldrig hur lotten faller och har du otur kan det bli tufft att nå gruppspel. Vi tar en match i tagen men siktar högt.

huvudpartners

officiella partners