Cupens betydelse för Hareide

Publicerad 29 april 2014

På torsdag spelar Malmö FF semifinal i Svenska cupen mot Helsingborgs IF. Vi passade på att fråga Åge Hareide hur han ser på årets cupspel och varför cupen är så stor i Norge.

Cupen är väldigt stor i Norge, hur har den fått den statusen?
– Den får mer uppmärksamhet. Det är en avslutning på säsongen där alla blickar riktas mot Oslo – kvart över ett, en söndag i november – när finalen spelas. Det är alltid helt utsålt. I de första omgångarna kommer de stora lagen ut och spelar på de små orterna. Att vinna gör dig inte bara till cupmästare utan hela Norges mästare. Vi har hållit fast vid denna tradition.   

Är det viktigt för dig att vinna Svenska Cupen?
– Det är en titel och jag vill gärna vinna titlar. Det blir extra viktigt att spelarna fokuserar då det först gäller att vinna semifinalen.

Vad är det som tagit er till semifinal i år?
– Vi fokuserade lite extra på gruppspelet i cupen i år. Vi ville gärna vinna det. Jag var dessutom ny i klubben vilket gör att spelarna kanske hade extra fokus på att prestera när de hade fått en ny tränare.

Vad har du för förväntningar på matchen?
– Jag hoppas på att det blir en underhållande match. Vi vill spela vårt eget spel där vi inte tar så stor hänsyn till motståndet. Vi är på hemmaplan så vi ska gå ut och spela för att vinna, det är vad det handlar om i cupen. Att det är Helsingborg vi möter spelar ingen större roll, en semifinal är en semifinal. Det är bra för fotbollen att det blev ett Skånederby, även om jag hellre hade mött Helsingborg i finalen.

Hur ser du på betydelsen av gott supporterskap?
– Jag måste berömma våra supportrar. Det är fantastiskt att se den ljusblåa väggen av supportrar. Det värmer mitt hjärta väldigt när supportrarna ger oss ett så bra stöd. De står bakom oss hela vägen och ända in i slutet. De är ett otroligt stöd.

 

Semifinal i Svenska cupen
Malmö FF – Helsingborgs IF
1 maj klockan 15.00
Swedbank Stadion

Köp dina biljetter i MFF Shopen eller på ticnet.se