Cupdebutanten Rodic trivdes i Götene

Publicerad 08 november 2015 i Nyheter

Söndagens cupmatch mot Götene IF gick i debutanternas tecken. Både Fredrik Andersson och Mattias Svanberg gjorde sina första tävlingsmatcher i MFF. Vladimir Rodic spelade sin första match i svenska cupen någonsin och lyckades dessutom pricka in två mål under den halvlek han var på plan.

Det var på Västerby IP insprängt i en skogsdunge i västgötska Götene som Vladimir Rodic cupdebuterade. Intresset för matchen var stort och Götene IF slog publikrekord.

– Atmosfären var väldigt bra och alla var trevliga mot oss så jag tyckte om att vara här, säger han.

Rodic trivdes onekligen på planen också. Efter bara 58 sekunder satte han MFF:s ledningsmål på ett förarbete av Tobias Sana. Inte mer än tio minuter senare var det dags igen. Då slog han in en retur som Götenes målvakt lämnat på ett skott från Magnus Wolff Eikrem. Målen gjorde han från nästan exakt samma position i straffområdet.

– Jag hade lite tur och var på rätt plats vid rätt tillfälle. Det var inte så svåra mål. Jag följde bollen och försökte bara få den i nät. Men jag är glad för mina två mål.

 – Jag tycker att vi spelar bra. Vi gör många mål och tar oss till nästa runda i cupen, så jag är glad. Nu ska jag träna och jobba hårt inför de två återstående matcherna mot PSG och Real Madrid.

De två målen gav en fin start till matchen som slutade 5-0. I februari sätter gruppspelet igång och Vladimir Rodic har fått mersmak på turneringen.

– Det är trevligt att vara i gruppspelet så klart. Jag ser fram emot matcherna. Vi vet alla att vi måste vinna cupen för att säkra spel i Europa nästa år. Det kommer bli tufft men vi ska göra allt.

huvudpartners

officiella partners