(Cup-)Laget mot Häcken

Publicerad 29 juni 2005

Två förändringar i laget från måndagens match mot Häcken till torsdagens dito i cupen: Yksel fyller tomrummet efter Mackan och Chanko spelar istället för Mattisson På bänken gör Behrang Safari comeback.

Startelvan:
Mattias Asper – Jon-Inge Höiland, Peter Abelsson, Olof Persson, Joseph Elanga – Louay Chanko, Thomas Olsson, Daniel Andersson, Andreas Yngvesson – Yksel Osmanovski, Afonso Alves.

Ersättare:
Lee Baxter, Hasse Mattisson, Glenn Holgersson, Marcus Pode, Behrang Safari.

Dags att möta Häcken. igen. Efter måndagens 2-1-seger på Stadion blir det snabb ”retur” på Rambergsvallen, dock i en annan tävling, Svenska Cupen.
– Svårt att veta vem som har störst fördel av att vi möts så tätt. Häcken gjorde en bra match i måndags, så det kommer säkert att bli väldigt jämnt. Häcken har ju tidigare varit två olika lag på hemmaplan och bortaplan: väldigt starka hemma, medan de förlorat det mesta borta. Så jag hoppas vi kan vara på tå, säger Tom Prahl.

Ser man på startelvan återfinns två förändringar mot måndagens allsvenska: Lolo Chanko har tagit Hasse Mattissons plats till höger på mittfältet. Inget vilande av spelare och luftande av reserver, som traditionen närmast kommit att bjuda i vår svenska cup.
– Hasse spar vi lite på, men med Mackan borta och skadorna på Niklas Skoog och Patrik Andersson har vi annars inte så mycket annat att välja på, faktiskt. Bland de yngre spelarna är Joakim Nilsson, Samuel Barlay och Rawez Lawan skadade eller just tillbaka från skada – och det ska vara spelare som är redo för A-lagsfotboll som är med.

En ung spelare med A-lagserfarenhet gör comeback på bänken: Behrang Safari. Ifjol användes han som yttermittfältare och även ytterback, men på sistone har han matchats som forward i B-laget.
– Han och Rawez har bildat anfallspar i B-laget, som vunnit de fyra senaste matcherna – och Behrang har varit framträdande. Det kan mycket väl bli ett inhopp för honom imorgon.

För första gången sedan återkomsten tar nu Yksel Osmanovski plats i anfallet, och fyller upp luckan efter Markus Rosenberg.
– Yksel kommer kanske i någon mån att ligga lite längre tillbaka och mer vara den som hämtar boll, med Afonso längre upp banan på genombrott – men inget är givet, säger Tom Prahl.

Detta är fjärde omgången av Svenska cupen, vilket innebär att vinnaren går till kvartsfinal. Där kan motståndaren bli någon av redan klara Djurgården, Elfsborg, Assyriska eller skrällen IFK Ölme som slog ut Kalmar FF. Torsdag kväll spelas också Åtvidaberg-Trelleborgs FF, medan IFK Norrköping-GIF Sundsvall avgörs den 7 juni och GAIS-HBK inte förrän den trettonde.

/Tobias Christoffersson