Colak en besviken tvåmålsskytt

Publicerad 03 juli 2021 i Herr,Nyheter

Två gånger om kvitterade Antonio Colak för Malmö FF men anfallarens fina mål mot IFK Norrköping räckte inte till poäng.
– En anfallares jobb är att göra mål och i dag var det två fina mål jag gjorde. Men en sån här dag kan jag inte glädjas över det.

Malmö FF hamnade i tidigt underläge borta mot IFK Norrköping under lördagen. Redan i den tolfte spelminuten tog hemmalaget ledningen. Men Malmö FF deppade inte ihop, istället kvitterade Antonio Colak knappa minuten senare till 1–1. Ett vackert mål där MFF gick till anfall direkt efter avspark och där bollen till slut landade hos en felvänd Colak, som vände runt på ett tillslag och distinkt placerade in bollen i målvaktens högra hörn.

Anfallaren var delaktig i det mesta som skapade oro i Norrköpings försvar. Två minuter före pausvilan ryckte MFF:s nummer sig 9 loss och kom fri mot en utrusande Oscar Jansson i hemmamålet. Colak visade upp fin kyla när han med en läcker liten lobb lyfte bollen över målvakten och Malmö hade återigen stått för en snabb kvittering.

–Jag vet inte om det var två typiska ”Antonio-mål”. Jag blir lika glad för alla mål jag gör, oavsett om det är att jag petar in bollen i ett öppet mål från en meter eller om jag sätter ett skott i krysset. En anfallares jobb är att göra mål och i dag var det två fina mål jag gjorde. Men en sån här dag kan jag inte glädjas över det, sa Colak som efter ett par tuffa dueller med Norrköpingsförsvaret fick möta burop från hemmasupportrarna varje gång han rörde bollen.

– Fantastiskt att vi äntligen får spela inför publik igen. Även om det fortfarande är långt från alla. Men deras närvaro bidrar till att det blir mycket mer känslor i matchen. Ja jag kanske inte är jättepopulär här nu men det är bara ett tecken på att jag gjort någonting värdefullt för mitt lag. Det ger mig energi.

I den andra halvleken kom Malmö ut och tog över matchbilden. Länge kändes det som att gästerna hade kontroll men istället var det IFK Norrköping som återtog ledningen, ännu en gång.

– Vi är jättebesvikna. Vi borde verkligen ha fått med minst en poäng från den här matchen. Egentligen tycker jag vi går ut och tar över matchen i den andra halvleken. Och med den kvalitén vi har i laget så ska vi inte låta dem göra ett tredje mål. Visst, vi visar karaktär som reser oss och kommer tillbaka efter två underlägen men det räcker inte.

När Allsvenskan nu efter fem veckors uppehåll är igång igen väntar ett tajt matchande för Malmö FF. På onsdag ges MFF chans till snabb revansch när Riga FC gästar Eleda Stadion i första mötet av den första kvalrundan till UEFA Champions League.

– Jag tror vi är ett lag mår bra av att spela mycket matcher. Och sen ska det bli fantastiskt att få spela inför MFF-supportrarna.

huvudpartners

officiella partners