Cibicki: ”Vi ska vinna, så är det bara”

Publicerad 21 juli 2017 i Nyheter

Han vann den interna skytteligan när Jönköpings Södra IF i fjol gjorde sin första allsvenska säsong på 46 år. I år är Pawel Cibicki tillbaka i himmelsblått – redo att sänka sina gamla lagkamrater i lördagens match på Swedbank Stadion.

– Det blir nog lite extra gliringar. Man vet vilka som går att skoja med och som man kanske kan få ur balans. Men framför allt ska det bli roligt att möta sina gamla lagkompisar, säger Pawel Cibicki. 

Inför säsongen 2016 lånades han ut till den då allsvenska nykomlingen och det blev succé direkt. Segerskytt i den allsvenska premiären borta mot Kalmar FF och ytterligare nio fullträffar när säsongen väl summerades. 

– Utlåningen till Jönköping gav mig mycket och det blev en nytändning. Därför är det klart att det betyder mycket för mig att möta dem. 

Han håller kontakten med flera i laget och berättar att uppsnacket inför morgondagens drabbning redan är igång. 

– Jag har snackat lite med deras kapten Tommy Thelin och sagt att de kommer få det tufft. De vet att det inte blir en enkel match. Vi ska styra och ställa och vinna, så är det bara. 

Under fjolåret förvånades många allsvenska lag av Jönköpings aggressiva markeringsspel. Men i år har det varit svårare att överraska eftersom man inte längre är nykomling, tror Pawel Cibicki. 

– Detta blir fjärde gången vi möts i serien på två år så alla har rätt bra koll på dem nu. Men det är klart att jag känner till vad deras spelare är bra och mindre bra på. Jag har berättat hur jag tror de kommer att spela. 

– Deras spel är speciellt och det såg man framför allt förra året. Då hade motståndarna problem och det är inte enkelt att möta ett sådant lag. Vi vet att de kommer pressa högt och det gäller att spela med få touch. Om vi väl löser det så blir det stora ytor, fortsätter Pawel Cibicki. 

Som själv längtar efter att hitta tillbaka till målprotokollet. Visserligen blev han målskytt i träningsmatchen mot Lokomotiv Zagreb i slutet av juni, men i Allsvenskan kom senaste målet mot IF Elfsborg i den sjunde omgången. 

– Det är bara att köra på. Så är det som fotbollsspelare. Förr eller senare kommer det släppa och jag hoppas såklart att det blir redan imorgon. Så länge jag jobbar hårt kommer det att släppa. 

Malmö FF – Jönköpings Södra IF
Lördag 22 juli 16:00
Swedbank Stadion

Biljettköp

huvudpartners

officiella partners