Christiansen: ”MFF har börjat betyda otroligt mycket”

Publicerad 09 juni 2018 i Nyheter

Efter ett halvår i belgiska KAA Gent har Anders Christiansen vänt tillbaka till Malmö FF. Han ser fram emot utmaningen och är glad över att vara ”hemma” igen.

– Det känns härligt och naturligt att vara här. Det gör det verkligen. Jag ser fram emot att börja träna på måndag.

– Jag har varit här förr och känner till allt. Jag trivs med pressen att vinna och att spela i Europa. Med tanke på min situation i Gent fanns det inte så mycket att fundera över.

Vilka är dina mål med din nya sejour här?

– Jag har samma ambition som jag kom med för två och ett halvt år sedan. Vinna matcher, vinna titlar och spela bra fotboll. Jag vill bli en så bra fotbollsspelare som möjligt och kommer det anbud är det något man får överväga då. Men jag stannar gärna här länge. Man ska trivas både på och utanför planen.

Vad betyder Malmö FF för dig?

– Det har börjat att betyda otroligt mycket. Jag kände inte till så mycket om Malmö när jag kom men jag fick mycket kärlek från supportrarna och tog dem med storm. Men Malmö har också tagit mig med storm. Det är helt klart en klubb som har stor betydelse för mig och som jag kommer att följa resten av mitt liv.

Hur har du följt laget?

– Under tiden i Belgien har jag sett så många matcher jag kunnat. Jag har bra kompisar i laget. Det är lite lättare att hålla kontakten med sociala medier. Man är väldigt nära även om man kilometermässigt är långt borta.

MFF:s vårsäsong var en stor besvikelse. Hur ser du på läget?

– Det är en och en halv månad som har varit en stor besvikelse. Försäsongen och cupen gick riktigt bra. Men sen började skadorna komma och det är många nya spelare som ska hitta sin plats i truppen. När jag kom var det en trupp som hållit ihop ett tag. Man blir bara bättre och bättre ju längre tid man får tillsammans.

– Och när du har motgång är det stolpe ut istället för stolpe in. Men jag är säker på att det finns en massa kvalitet i truppen. Hela klubben och staden måste göra det tillsammans. För det är något som är speciellt här i Malmö.

Tiden i KAA Gent blev inte särskilt lyckad. Vad var det som hände?

– Det har inte funkat att spela fotboll och det var det jag åkte till Belgien för att göra. Ligan är rankad högre än Allsvenskan och jag tog en chans för att försöka nå VM. Det kändes som en once-in-a-lifetime-möjlighet.

– Jag gjorde det bra i två år MFF utan att få spela landslagsmatcher. Så jag trodde det behövdes något extraordinärt som jag kunde få till en högre rankad liga. Men jag blev skadad ganska snabbt. Efter det hamnade jag på andra positioner än vad jag var värvad för att spela på. Så det var ganska lätt att ta beslutet utifrån det.

Känner du dig besviken över att det inte blev som planerat?

– Man måste lära sig av sina erfarenheter och försöka hitta det bästa i varje situation. Så om jag skulle stanna upp och tänka att det var tråkigt skulle jag bara slösa tid. Jag har rest mig förr och vet att motgångar gör en starkare. De fem-sex månader jag hade i Belgien har förhoppningsvis gjort mig till en ännu bättre fotbollsspelare.

Viktigast av allt. Du ska snart bli pappa också. Hur har det spelat in?

– Jag ska ha få en son i augusti och då känns det bra att vara i omgivningar där man förstår språket och har närhet till familj och vänner. Det är en positiv men stor omställning och det känns tryggt att inte stå ensam i det.

huvudpartners

officiella partners