Christiansen: ”Kände en instinkt att springa”

Publicerad 19 maj 2016 i Nyheter

Anders Christiansen gjorde MFF:s ledningsmål i den första halvleken och stod likt resten av laget för en stark arbetsinsats när Malmö FF besegrade Hammarby IF med 3–2 på onsdagskvällen.

I omklädningsrummet efter vinsten mot Hammarby IF är det glada miner och hög musik när Anders Christiansen och Franz Brorsson står och studerar bilden på den danske mittfältarens euforiska måljubel.

Du ser så otroligt lycklig ut när du gör mål. Vad känner du egentligen?

– Det är den bästa känslan som finns, eller hur? Jag är bara lite besviken på att Franz aldrig kommer upp och jublar med mig, säger Anders Christiansen.

– Jag var på väg upp för att fira med dig då i slutet av matchen men då blev det inget, säger Franz Brorsson.

Ja, du hade ett fint läge där, Anders. Berätta om det.

– Ja, där ska jag göra mål. Jag kommer i obalans men jag borde ha stängt matchen där. Om vi hade gjort 4–2 hade vi kunnat ta det lugnt de sista fem-tio minuterna. Men vi arbetar stenhårt i andra halvlek. Försvarslinjen och keepern gör ett fint jobb.

Ditt mål i den 43:e minuten kom efter ett fint samspel mellan Tobias Sana och Pa Konate som slog ett inlägg som nådde fram till dig. Kan du berätta om hur du upplevde situationen?

– Jag har fått höra att jag ska testa att löpa in i straffområdet och inte bara stanna utanför. Jag hade det i bakhuvudet och såg att det kom ett inlägg. Då kände jag en instinkt att springa och kom först på bollen eftersom jag kom med fart. Sen var det bara att slå in den.

Låt oss hoppas på många fler glada målbilder på dig framöver.

– Haha, ja, det hoppas jag också på.

Missa inte vårens sista hemmamatch
Malmö FF – Falkenbergs FF, 23 maj klockan 19:00 på Swedbank Stadion

Biljettköp

huvudpartners

officiella partners