Champions League-dokumentärerna nu på DVD

Publicerad 29 januari 2016 i Nyheter

Filmarna Nils Byrfors och Axel Törnqvist har följt MFF:s två Champions League-äventyr från insidan. Nu kan du skaffa dokumentärerna från 2014 och 2015 på DVD.

Framåt Malmö (2014), 129 kr, köp på kampanjsajten, i MFF Shopen eller i webshopen.

MFF i Europa (2015), 149 kr, köp i MFF Shopen eller i webshopen.

Årskrönika 2015, 149 kr, köp i MFF Shopen eller i webshopen.

Paketpris: Årskrönika 2015 + Årskrönika 2014, 199 kr, köp i MFF Shopen eller i webshopen.

Medlemsrabatt: Medlemmar i Malmö FF kan köpa MFF i Europa till specialpriset 119 kronor. Håll utkik i din mailkorg för rabattkod att använda i webbshopen.

Nils Byrfors som har producerat filmerna är stockholmaren med skånska föräldrar som alltid älskat MFF men fastnade i träsket rejält när han flyttade till Ystad och började hänga på träningar. Han började göra webb-tv för Himmelriket och blev sedan projektanställd av MFF för att göra samma sak. Sedan dess har han producerat film på heltid för olika beställare och tillsammans med filmaren och MFF-supportern Axel Törnqvist har han för andra året i rad fått följa MFF i Europa bakom kulisserna.

Nils: Att jag jobbat tätt tillsammans med klubben förut var nog en förutsättning för att vi skulle kunna följa MFF på det här sättet. Daniel Andersson kunde gå i god för oss inför Åge.

Axel: Det hade nog varit svårare om någon kom utifrån och ville hänga i omklädningsrummet.

Hur var det då för er att hänga i omklädningsrummet under Champions League?

Axel: Det var en oväntat odramatisk och avslappnad stämning.

Nils: Som supporter bygger man nog upp en bild om att det är ett magiskt ställe. Men det är som vilket omklädningsrum som helst. Jag som varit nära klubben i många år har också ganska mycket att jämföra med och det är riktigt fin stämning i laget. Det finns en god harmoni.

Vilket är det finaste minnet från Champions League 2014?

Axel: Jag kommer alltid att minnas hemmamatchen mot Salzburg. Det var där allt började. Vi började också filma där. Det var egentligen den största jinxen någonsin.

Nils: Vi byggde upp hela hösten med förhoppning att följa MFF i Champions League. Mitt finaste minne där jag kände en genuin lycka var i Madrid på torget där supportrarna samlades. Fy fan vad lyxigt att följa det här, kände jag. Det var en riktigt stark känsla av stolthet.

Och från 2015?

Nils: Celtic borta var magiskt med Bergets viktiga mål i slutminuterna. Sen var det en häftig arena och det kändes exotiskt att vara där. Den matchen var en stor upplevelse för mig.

Axel: Mitt största minne kom när jag inte var med och filmade. Min dotter föddes ett par timmar innan Celtic-matchen hemma. Jag såg till att min dotter och fru mådde bra, sen åkte jag och min 3-årige son hem och såg matchen på tv. Det var stort.

Vilken respons fick ni på ”Framåt Malmö” från 2014?

Axel: Vi fick en massiv respons. Ordet ”gåshud” nämndes många gånger. Nu är den en 84 minuter lång film och känslan att se den i ett är en ny upplevelse.

Nils: Den är lite omklippt. Sen är det ett fint tidsdokument att ha hemma. Den vill man ha i sin DVD-hylla.

Axel: Det är en bra grej att sätta på en mörk söndagskväll om fem år och drömma sig tillbaka till.

Sen har vi ”MFF i Europa” från 2015. Vad innehåller den DVD:n?

Axel: Den är också en omklippt version. Den har sänts i fyra delar och är nu en hel film.

Nils: Den innehåller några tillägg som inte är med i serien. Sen har vi också med hela Zlatan-reportaget där han pratar om sina känslor för Malmö och MFF. Även det är ett tidsdokument som skildrar en speciell händelse i MFF:s historia.

Och slutligen har vi årskrönikan från 2015. Berätta om den.Nils: Det har varit en säsong med två olika ansikten. Att vi gick till Champions League var fantastiskt. Att vi kom femma i allsvenskan var ett misslyckande. Vi valde att skildra det i två olika produktioner. Årskrönikan är en analys av säsongen som också känns intressant. Man ska se de två olika filmerna som ett komplement till varandra.

MFF I EUROPA (TEASER) from Nils Byrfors on Vimeo.

huvudpartners

officiella partners