Carvalho: ”Jag är väldigt förväntansfull och glad”

Publicerad 11 juli 2015 i Nyheter

När Malmö FF genomförde sitt första träningspass efter sommarledigheten den 22 juni fick staketrävarna och semesterfirarna kring plan 6 stifta bekantskap med ett nytt ansikte i Carvalho. Den storvuxna mittbacken ifrån Uruguay har provtränat med MFF sedan dess och har även medverkat i två träningsmatcher där han imponerat på publiken och MFF:s ledarstab med sitt fysiska spel och under lördagen blev det klart att han kommer att tillhöra MFF fram till 2017.

– Jag har blivit väl omhändertagen av alla här i Malmö FF. Jag är väldigt förväntansfull och lycklig över att få vara en del av den här klubben. Jag lovar er att vi kommer att träna mycket och hårt för att nå framgångar, säger Carvalho.

Mittbacken berättar vidare att han började spela organiserad fotboll först vid 11 års ålder, att han är ivrig att lära sig att spela fotboll efter den svenska modellen och att han ser fram emot att sättas på prov i sin första riktiga tävlingsmatch.

– I Uruguay är intensiteten i spelet inte lika hög utan det är med slappt. Här i Sverige går det snabbare, det är mer tekniskt och mer organiserat. Under de två träningsmatcherna som jag medverkat i har jag även känt av att spelet är mer aggressivt här i Sverige, säger Carvalho och fortsätter:

– Trots att jag bara medverkat på träningar och i träningsmatcher tycker jag ändå skillnaden är påtaglig och det ska bli kul att se hur intensiv en riktig tävlingsmatch är. I Sverige är det mer närkontakt och man spelar mer som ett lag, den höga nivån passar mig.

Men ett mer fysiskt spel borde passa dig med tanke på din kroppsstorlek?
– Som spelare är jag ganska fysiskt stark och snabbt. Det hjälper mig i en mot en situationer och eftersom jag har självförtroendet med mig i varje närkamp ska laget kunna lita på mig att jag kommer att vinna varje duell.

Trots sin stora storlek är Carvalho kvick i steget och när laget tränade snabba löpningar gav mittbacken självaste Simon Kroon en rejäl kamp.

– När jag var liten och bodde med min pappa tränade han friidrott på elitnivå i grenarna 100 och 200 meter. Jag får tacka min pappa för de träningar som jag fick springa med honom och som gjort mig till en snabb försvarare.

Hur har du upplevt de senaste veckorna?
– Det svåra med att komma till Sverige ifrån Uruguay har främst varit språket men jag har fantastiska lagkamrater här i MFF som stöttar mig och som jag nämnde tidigare har jag blivit väl omhändertagen här i Malmö, så jag kan inte påstå att det funnits någon motgång.

– Vi förstår varandra i laget med hjälp av lite svenska, lite spanska och lite engelska – det är ett härligt gäng. Dessutom har jag Guille och Yoshi som jag kan prata spanska med.

Carvalho har hela tiden nära till skratt och berättar att han hämtar inspiration ifrån sin dotter.

– Man ska vara glad och göra det man älskar! Jag har min familj och en dotter på sju månader som alltid ler till mig. Hon förgyller mina dagar med sitt leende och ger mig energi att kämpa varje dag. Det är viktigt att njuta av livet, avslutar Carvalho

huvudpartners

officiella partners