Carlstad nästa i cupen

Publicerad 04 maj 2008

Division I-laget Carlstad United blir MFF:s motståndare i tredje omgången av Svenska Cupen med sista speldag söndagen 18 maj. För föreningens övriga cupartade engagemang svarar juniorlaget, som möter Eriksfält i Malmömästerskapen och längre fram Veberöd i DM.

Medan MFF med viss möda tog sig vidare i Svenska cupen genom att vinna över Kristianstads FF med 3-2 i torsdags, var Gefle IF ett av tre allsvenska lag som åkte ut. Och därmed är MFF förvarnade – för det är Gefles betvingare Carlstad United som står för motståndet i cupens tredje omgång.

Det blir alltså till att åka till Värmland och gästa Tingvalla IP, där division I-laget ifråga (spelar f ö i samma serie som IFK Malmö) huserar.
I matchen mot Gefle tog Carlstad ledningen med 3-0 mellan 36:e och 84:e minuten, varefter Gefle hann gå upp till 32 under de allra sista minuterna – men inte längre, matchen slutade 3-2.

Speldag blir söndagen 18 maj, klockslag ännu inte fastställt.

Malmömästerskapen och DM för juniorer
MFF ställer även i år upp i Malmömästerskapet med juniorlaget, och ska möta Eriksfälts IF i tedje omgången. Matchen ska spelas någongång innan den 30 juni… J-tränare Leif Engqvist hoppas få till matchdatum i slutet av maj.

Ännu längre fram, mot månadsskiftet augusti-september till, spelar juniorerna distriksmästerskap och möter då Veberöd.

/TC