Brorsson om toppmötet och mittbacksduellen

Publicerad 26 september 2020 i Herr,Nyheter

Malmö FF och BK Häcken är de lagen som släppt in minst mål i årets allsvenska. Franz Brorsson tror på en fartfylld match när lagen ställs mot varandra på Eleda Stadion på söndag.

När Franz Brorsson efter utlåning vände tillbaka till Malmö FF under sommaren hade mittbacken gjort noll mål i Allsvenskan. I mötet mot IFK Norrköping förra helgen skarvade han elegant in sitt andra på kort tid.

– Jag tycker faktiskt att jag haft lite otur de tidigare åren, det har varit lite ribba och stolpe ut men äntligen så har det lossnat lite. Jag tar för mig mer på offensiva fasta situationer nu så jag hoppas hålla snittet uppe. Jag borde hinna med ett par mål till innan säsongen är slut.

En annan allsvensk mittback som visat sig vara i målform är MFF-fostrade Johan Hammar. Sedan ett par säsonger återfinns han i BK Häcken och i Göteborgsklubbens senaste match fixade Hammar en poäng till tabelltvåan på tilläggstid. När Franz Brorsson 2014 fick göra A-lagsdebut i Malmö FF bildade han mittbackspar med just Johan Hammar och tillsammans har de kamperat ihop i MFF:s juniorlag. 

– Just det, mot Halmia där i Svenska cupen var vi mittbackar. Tror också det var enda gången vi spelade tillsammans i A-laget men vi spelade en hel del i U19, fast då var jag nog högerback fortfarande. Men det är alltid kul att möta gamla spelare man lirat med, säger Franz Brorsson som minns hur han skolades om till mittback under de sena tonåren i Malmö FF. Under flera matcher har han tillsammans med en annan MFF-produkt, Anel Ahmedhodzic, styrt försvarsspelet som varit svårt för konkurrenterna att bryta sig igenom. 

– Svensk fotboll är ju generellt sätt väldigt organiserad men i Malmö FF lär man sig också tidigt att vara spelförande. Man drillas hårt till att bli trygg med bollen och spela sig ut trånga situationer och därför tror jag många MFF-fostrade mittbackar når framgång, säger Franz Brorsson.  

Inför den 22:a omgången av Allsvenskan är serieledaren Malmö FF och tabelltvåan BK Häcken de lag som släppt in minst mål. Mittbacken med nummer 31 på ryggen tror på en fartfylld match under söndagen.  

– För oss gäller det att bygga vidare på den fina insatsen från i torsdags. Förhoppningsvis kan målen börja trilla in lite även i Allsvenskan. Men känslan är riktigt bra, vi får kliva ut och spela hemma igen och vi är otroligt sugna på att ta tre poäng.   

huvudpartners

officiella partners