Brorsson: ”Det är små marginaler”

Publicerad 30 juni 2019 i Nyheter

Franz Brorsson gjorde sin första allsvenska start för året i det oavgjorda mötet med AIK och var ytterst nära att komma med i målprotokollet.

– Tre poäng hade så klart varit underbart, vi går ju alltid för seger. Men ett kryss borta mot AIK är inte så illa. Det känns som att det var två lag som tog ut varandra idag med mycket fysiskt spel. Planen var ganska torr och sliten och det var svårt att få igång ett snabbt spel, säger Franz Brorsson efter matchen på Friends Arena.

Brorsson var ytterst nära att ge MFF ledningen en knapp halvtimme in i matchen. Han nådde högst på en frispark, men nicken tog i ribban.

– Ja, jag kom upp bra på en frispark och det är små marginaler. Går den två-tre centimeter längre in så är det mål i stället. Den kändes väldigt sur faktiskt.

Franz Brorsson missade en del av vårsäsongen på grund av skada. Han spelade från start i de båda träningsmatcherna under uppehållet men dagens match var hans första från start i årets allsvenska. Tidigare har det blivit fyra inhopp.

– Det känns bra konditionsmässigt och formen är på väg uppåt. Det har varit intensiva träningspass och många matcher för min del jämfört med under våren så klart. Men det är jättekul att spela sådana här matcher, det är det man brinner för.

Nu är siktet inställt på hemmamötet med Örebro den 6 juli.

– Vi är väldigt starka hemma på Stadion och har inte förlorat där på väldigt länge. Med publikens stöd så tar vi tre poäng, definitivt.

huvudpartners

officiella partners