Brorsson: ”De här sommarkvällarna kan bli magiska”

Publicerad 11 juli 2017 i Nyheter

Mittbacken Franz Brorsson vet hur det är att spika igen bakåt i Champions League-kvalet. Som 19-åring gjorde han sin första A-lagsmatch från start just i andra kvalomgången mot Zalgiris Vilnius år 2015. Han ser fram emot en liknande defensiv insats i onsdagens möte mot FK Vardar.

– Jag kommer ihåg att jag var rätt långt från en startplats egentligen. Men vi hade en del skador och någon spelare såldes, så jag fick chansen. Dagen innan fick jag reda på att jag skulle spela. Det var speciellt, säger Franz Brorsson när han minns tillbaka på sommaren 2015.

Franz Brorsson och de andra kollegorna såg till att hålla nollan. Matchen slutade 0–0 och efteråt hyllades den unge debutanten för sin insats.

– Jag gjorde en bra match. Det tog jag med mig till bortamatchen och vi höll nollan där också, samtidigt som vi lyckades göra mål. Så jag har bra minnen från Champions League-kval. Man har sett fram emot det här sedan guldet i höstas. Vi är väldigt laddade.

För motståndet på onsdag står makedonska mästarna FK Vardar. Franz Brorsson tror att det blir en tuff match men att stödet från läktarna ger MFF ett övertag.

– Publiken tror på oss. Det gör otroligt mycket. Redan på uppvärmningen kommer det vara mycket folk på plats. De här sommarkvällarna kan bli magiska. Vi vill gärna ha fler sådana. Med stort stöd från läktaren är det stor chans att det blir så.

Malmö FF – FK Vardar
Champions League kvalomgång 2
Onsdag 12 juli 19:00
Swedbank Stadion

Biljettköp

huvudpartners

officiella partners