Brian Steen Nielsen lämnar Malmö FF!

Publicerad 30 augusti 2002

Efter drygt ett år lämnar Brian Steen Nielsen Malmö FF. Ny arbetsgivare blir AGF. Han tackar klubben och supportrarna för en fin tid tillsammans och önskar Malmö FF lycka till i framtiden.

Brian Steen Nielsen hamnade i hetluften direkt och debuterade i derbyt mot HIF på Malmö Stadion i fjol. Med den rutin och framgångar som Brian Steen hade med sig i bagaget från andra sidan Öresund så hoppades många att han skulle bli den fältherre på mitten som Malmö FF saknat. Under det år som gått har man kunnat konstatera att så inte blev fallet.

Varför lämnar du Malmö FF?
”Jag ser det inte som att jag lämnar Malmö utan som om jag kommer hem till Aarhus efter ett par år i Köpenhamn. Klubben är lite i samma situation som Malmö. Man kommer underifrån och satsar på att bli en toppklubb igen. Jag tar det här beslutet mycket med tanke på den sociala biten för hela familjen. Kontraktet är på 1,5 år och AGF:s spelidé liknar mycket Malmö FF:s. Man spelar 4-4-2 men lika ofta 4-3-3”

Hur ser du på tiden i Malmö FF?
Jag har haft en riktigt fin tid i Malmö FF. Jag har spelat med duktiga spelare i en fantastisk klubb. Jag är otroligt glad för den här tiden jag haft i Malmö FF. Det är skönt att se att det finns så många människor både i klubben och utanför som har ett hjärta som bankar för Malmö FF. När jag var i AB så saknade jag att de inte hade så många supportrar och mycket publik. Inte nog med att Malmö FF har en stor hemmapublik. Att se 500-1000 personer på bortamatcherna har varit underbart. Att 400 personer åker till en träningsmatch i januari mot Hansa Rostock har jag tidigare aldrig varit med om. Otroligt!”

Brian Steen hann spela 45 matcher i Malmö FF varav 29 i allsvenskan och gjorde två mål.

Klubbarna är överens om att inte avslöja några detaljer om övergången

Brian Steen gör sin första träning med AGF på måndag.

Malmö FF önskar naturligtvis Brian Steen lycka till i sin nya klubb.